Korisliigan Salon Vilpas on valintansa tehnyt. Viime sunnuntaina irtisanotun Nate Bussin korvaaja on 198-senttinen Brandon Edwards, joka saapuu Saloon Kreikan pääsarjasta.

Urheilullinen Edwards pelasi ennen Kreikkaa kaksi kautta Espanjan LEB Gold -liigassa ja miehen ensiesiintyminen Korisliigassa tapahtuu helmikuun 1. päivä Joensuussa.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo odottaa innolla uuden miehen saapumista harjoituksiin. Vilpas pelasi kaksi ottelua (Korihait, Kobrat) kolmella amerikkalaisella ja nyt on edessä yhdentoista päivän tauko peleistä, joten uutta miestä saadaan ajettua rauhassa sisään joukkueen kuvioihin.

– Edwards on pelannut 2,5 kautta hyvissä joukkueissa ja hyvissä sarjoissa Espanjassa ja Kreikassa. Hän voi pelata molempia isoja pelipaikkoja, sentterinä sekä isona laitahyökkääjänä. Edwards on erittäin fyysinen ja atleettinen pelaaja, joka pelaa kovalla energialla molemmissa päissä kenttää. Hyökkäyksessä hän rullaa hyvin palloskriineissä, hakee hyökkäyslevyjä ja juoksee kenttää nopeasti. Uskon että hänen vahvuudet täydentävät erinomaisesti muuta joukkuetta, arvioi Iisalo Vilppaan kotisivuilla.

Teksasista kotoisin oleva 25-vuotias Edwards pelasi neljä vuotta Texas-Arlingtonin yliopistossa ja viimeisen kauden tilastoihin mies iski muhkeat luvut 16.3 pistettä, 9.8 levypalloa ja 1.7 torjuntaa. Ammattilaisura käynnistyi 2013-2014 Espanjan kakkostasolla Breoganissa. Sieltä tie vei seuraavaksi kaudeksi Club Melillaan ja seura nousi Liga Endesaan, mutta kieltäytyi lopulta noususta.

Tämän kauden Edwards on pelannut Kreikan pääsarjassa Rethymnon riveissä Kreetalla, mutta vastuu on jäänyt turhan pieneksi, mies halusi uusiin ympyröihin ja sunnuntaina hänet nähdään Salossa. Robert Arnoldin (ex-Kataja) tähdittämä Rethymno on Kreikan liigassa seitsemäntenä Roope Ahosen Kolossos Rhodoksen perässä.