Kataja Basketin tie Mestarien liigassa nousi pystyyn, kun turkkilainen Pinar Karsiyaka haki Joensuusta 83-73 (44-36) –voiton lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Katajan kansainväliset ottelut jatkuvat FIBA Europe Cupin pudotuspeleissä.

Voitolla Kataja olisi edennyt Mestarien liigan pudotuspeleihin, mutta tappion myötä joensuulaiset jäivät sijalle seitsemän. B-lohkosta jatkoon etenivät Karsiyakan lisäksi lohkovoittaja Le Mans Sarthe, Umana Reyer Venetsia, Avtodor Saratov, sekä Maccabi Rand Media.

– Olen luonnollisesti pettynyt. Karsiyaka on erinomainen joukkue ja sanoin ennen ottelua, että jos hyvää joukkuetta vastaan tekee virheitä, se kostautuu. Tänään teimme liikaa virheitä puolustuksessa, Katajan päävalmentaja Greg Gibson totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Hyvä asia on, että meillä on vielä aikaa kehittyä. Toivottavasti opimme näistä Mestarien liigan otteluista. Tämä on ollut hieno matka, mutta etenkään viimeiset neljä viikkoa eivät sujuneet kuten odotimme.

Ottelun alku oli Katajan hallintaa hurjassa vireessä olleen Daniel Mullingsin (27/8) johdolla. Mullings upotti ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana peräti 19 pistettä ja joensuulaiset ehtivät parhaimmillaan jo 25-14-johtoon, ennen kuin vierasjoukkue sai peliään rullaamaan.

Toisessa erässä Karsiyaka sai puolustuspelinsä uomiinsa, ja kun myös hyökkäyspäässä pallo liikkui vapaille pelaajille, turkkilaiset kirivät erän alun nimiinsä 18-1.

– Aloitimme hyvin, mutta toisessa erässä pelimme levisi ja kaivoimme itsellemme kuopan. Tauon jälkeen saimme kuitenkin intensiteetin takaisin ja pääsimme mukaan peliin. Tämä oli todella kova tappio, Mullings harmitteli.

Puoliajan jälkeen Kataja nousi mukaan otteluun, mutta Karsiyaka piti kiinni johtoasemastaan. Sitkeästi taistellut kotijoukkue nousi Rion Brownin (24/0/5 syöttöä) kuuden peräkkäisen pisteen myötä tasoihin neljännen erän puolivälissä, mutta sen jälkeen vierasjoukkue karkasi Katajan tavoittamattomiin.

Katajan tehokolmikon muodostivat Mullings, Brown ja Teemu Rannikko (13/2/8 syöttöä). Joey King jäi kolmeen pisteeseen, ja Kervin Bristolin onnistumiset painottuivat levypallopeliin (4/9). Karsiyakan ykkönen oli 25 pistettä heittänyt Muhammed Baygül.

Katajan europelit jatkuvat tappiosta huolimatta, sillä joukkueen sijoitus Mestarien liigassa (24-32) toi paikan FIBA Europe Cupin pudotuspeleihin.