Kymenlaaksolaisille koripallon ystäville alkanut viikko tarjoaa herkullisen kattauksen suosikkilajiaan, kun sarjataulukossa kahden muun joukkueen (BC Nokia ja Tampereen Pyrintö) kanssa tasapisteissä olevat Kouvot (8/12) ja KTP-Basket (8/14) iskevät yhteen muutaman päivän sisään kahdesti. Parivaljakko kohtaa keskiviikkona Kotkassa ja perjantaina Kouvolassa.

Keskinäisten voittojen ollessa tasan (1-1) ja tasaisen sarjataulukon vuoksi tuleva tuplaottelu on molemmille joukkueille äärettömän tärkeä. Mikäli toinen joukkueista voittaisi molemmat ottelut, tulisi se ottamaan aimo harppauksen kohti kevään pudotuspelejä.

– Edellisessä pelissä Kotkassa olimme vastaanottavana osapuolena lähes kaikilla pelin osa-alueilla. Nyt on mielenkiintoista nähdä, miten pelimme on kehittynyt tuosta ottelusta. Kotkalaisilla on sarjan vaarallisin sisäpeliuhka. Siihen meidän on pystyttävä vastaamaan. Lisäksi meidän on laitettava KTP:n avainpelaajat pelaamaan aidosti puolustusta hyvän joukkuehyökkäystoteutuksen kautta, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohtii ottelua seuran sivuilla.

– KTP on todella vahva kotijoukkue ja toisaalta meidän vierassaldo on murheellinen. Sillä silmällä pelistä ei ole paljoa odotettavissa. Luotan, että se ei ole koko totuus. Pääsemme pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla otteluun, olemme saaneet uusia elementtejä pelaamiseen ja harjoituksissa on ollut hyvin virtaa. Lähdemme tosissaan haastamaan Kotkaa tässä kahden ottelun minipudotuspelisarjassa paikasta oikeisiin pudotuspeleihin.