Ranskassa suomalaisten edustamat joukkueet ottivat tärkeät voitot, kun sekä Erik Murphyn ja Lassi Tuovin Strasbourg että Antti Kanervon ja Matti Nuutisen Roanne pääsivät voiton syrjään kiinni. Petteri Koponen oli jälleen Barcelonan tehokkaimpia, mutta se ei riittänyt Panathinaikosia vastaan.

Barcelona joutui tunnustamaan Panathinaikosin Ateenassa paremmakseen 65-71 (29-36)-numeroin. Koponen oli jälleen joukkueensa kantavia voimia tilastoimalla 10 pistettä, kolme levypalloa ja kolme syöttöä.

– Tiukka häviö. Meillä oli 21 menetystä ja silloin on vaikea voittaa vieraissa. Perjantaina tarvitaan sitten kotona voitto, Koponen pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Barcelona on hävinnyt nyt 19 pelistään 11 ja on sarjassa kymmenentenä.

Murphy oli tehokkaana, kun SIG Strasbourg voitti Ranskan ProA-liigassa kotikentällään Chalons-Reimsin 106-78 (48-32). Murphy heitti ottelussa 13 pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Strasbourg on sarjataulukossa seitsemäntenä voitettuaan peleistään yhdeksän ja häviten kahdeksan.

Ranskan ProB-liigassa Kanervon ja Nuutisen Roanne katkaisi kolmen ottelun tappioputken, kun se voitti kotonaan Saint-Quentinin selvästi 86-56 (34-20). Kanervo oli joukkueensa toiseksi paras pistemies, kun hän upotti 21 minuutissa 14 pistettä. Tilastoihin merkattiin myös viisi syöttöä, yksi syöttö ja kaksi riistoa. Nuutinen heitti kuusi pistettä 28 minuutissa. Roanne on voittanut otteluistaan seitsemän ja hävinnyt yhdeksän ollen sarjassa juuri pudotuspelirajan alapuolella.

Tuukka Kotti oli sivussa flunssan vuoksi, kun Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins voitti Saksan ProA-liigan ottelussa vieraskentällä Oettinger Rocketsin niukasti 85-83 (34-42). Voitolla Crailsheim tukevoitti asemiaan sarjakakkosena. Se on voittanut 18 pelistä 14.