Sadannen kerran pääsarjatasolla kohdanneet Kouvot ja KTP-Basket iskivät keskiviikkona yhteen Kotkan Steveco Areenalla kauden kolmannen Kymenlaakson derbyn merkeissä. Vajaa kuukausi sitten vastaavassa tilanteessa KTP antoi Kouvoille oikein kunnolla isän kädestä (100-77), mutta tällä kertaa oli Kouvojen vuoro maksaa potut pottuina. Kauden parasta joukkuepeliään esittänyt Kouvot karkasi toisella puoliajalla selvään voittoon pistein 74-100 (41-44) tasoittaen kautta aikain keskinäiset kohtaamiset (50-50) ja siirtyen tämän kauden keskinäisissä otteluissa 2-1 johtoon.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja kiitteli sekä pelaajia että muuta valmennusta.

– Lähestyttiin tätä peliä niin, että tässä on meidän ensimmäinen playoff-sarja. Meillä oli eilen erinomainen harjoitus ja nyt pelissä hyvin energiaa. Meillä on nyt vihdoin ja viimein täysi rosteri ja saatiin tosi hyvin kaikilta pelaajilta tänään energiaa kentälle. Yhtäkään pelaajaa ei tarvinnut tänään peluuttaa liikaa ja aina saatiin vaihdettua tuoretta pelaajaa kentälle. Nostan hattua meidän coaching staffille, sillä he olivat analysoineet hienosti vastustajan ja sunnuntaina palaverissa pojat kertoivat minulle mitä KTP tulee tekemään ja mitä meidän kannattaa tehdä. Harjoiteltiin näitä asioita alkuviikosta aihe kerrallaan ja saatiin tänään toteutettua suunnitelmaa hyvin. Silloin, kun pelaa hyvällä energialla, niin yleensä myös keskittyminen on hyvää kuten meillä tänään. Tuotiin tähän otteluun muutama uusi asia kumpaankin päähän kenttää ja tänään ne toimivat, Poikola kiitteli Kouvojen sivuilla.