Mestarien liigan jatko-otteluiden arvonnat suoritettiin perjantaina FIBA:n päämajassa Sveitsissä. Suomalaisten edustamista joukkueista mukana ovat Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg sekä Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Fraport Skyliners.

Molemmat suomalaisten joukkueet hakevat paikkaa neljännesvälieriin karsintojen kautta. Karsinnat pelataan kaksiosaisina peleinä joista yhteistuloksella voittanut joukkue etenee 16 parhaan joukkoon.

Strasbourg saa vastaansa kreikkalaisen Aris Thessalonikin. Mikäli Strasbourg etenee jatkoon, niin vastaan asettuisi ranskalainen ASVEL Lyon-Villeurbanne.

Skyliners sen sijaan kohtaa karsintakierroksella Katajan kanssa samassa alkulohkossa pelanneen turkkilaisen Pinar Karsiyakan. Neljännesvälierässä vastustajaksi tulisi turkkilainen Besiktas.

– Karsiyaka oli vaihtoehdoista varmasti sieltä paremmasta päästä. Turkkilaiset yleisöt ovat urheilussa fanaattisia, joten siinäkin mielessä mielenkiintoinen kokemus tulossa. Täytynee varmaan pistää Rannikon Teemulle viestiä siitä miten he hakivat sieltä vierasvoiton. Se oli aika kova saavutus, Huff viittaa Katajan alkulohkossa nappaamaan voittoon Koripalloliiton tiedotteessa.

Karsintojen ensimmäiset osaottelut pelataan 7.2./8.2. ja toiset 21.2./22.2. Puolivälierät ovat edessä 28.2./1.3. ja 7.3./8.3. Kilpailu huipentuu 28.4.-30.4. pelattavaan Final Four –turnaukseen.