Korihaiden tappioputki jatkui, kun se hävisi lauantaina kotikentällään BC Nokialle 54-78.

Korihait kohtasi epäonnea jo ennen ottelua. Viimeisissä peleissä tasolleen noussut ja hyvää taistelutahtoa osoittanut Mikael Herbert pyöräytti nilkkansa perjantain harjoituksissa. Samoin kävi myös juuri pelikuntoon takaisin päässeelle Eric McAlisterille. Kummankaan kohdalla jatkosta ei vielä tiedetä, mutta ihan alkuun uusiksi meni lauantain pelisuunnitelma.

Kotijoukkueen heittoprosentit olivat luokattoman huonot, kahden pisteen heitot upotettiin ainoastaan 29 prosentin tarkkuudella nokialaisten 52 % vastaan. Pallo ei löytänyt oikeaan paikkaan, ja vaikka löysikin, jopa lähinostot pomppivat ohi.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula hämmästeli joukkueensa huonoa osumatarkkuutta.

– Palloa pelattiin korin alle tänäänkin monta kertaa, mutta ei sieltä montaa sisäänheittoa saatu. Ja kun me ei saatu sisään, Nokia oli jo toisessa päässä ja PUM, paukautti sisään, Nikula puhisi Korihaiden sivuilla.

– Jos jotain positiivista tästä pelistä pitää etsiä, niin nuoret sällit Alasen Aapeli ja Lehtosen Eero tekivät aivan loistavaa työtä Eldar Skamon puolustamisessa. Hän oli meillä merkattu mies, mutta jätkät onnistuivat todella hyvin hänen pitämisessään.

BC Nokian valmentaja Ville Tuominen kiitteli suojattejaan hyvästä puolustuspelistä.

– Puolustusta ollaan harjoiteltu ja siinä onnistuttiin. Korihaiden peli pyörii hyvin paljon Jalosen Mikon älykkyyden ja osaamisen kautta ja Niko Mattila teki erittäin hyvää työtä hänen pysäyttämisekseen, Tuominen kertasi tyytyväisenä.

– Mutta pakko sanoa myös, että ei kyllä yhtään käy Jarnoa kateeksi. Kun pari kaveria tippuu juuri ennen peliä pois rotaatiosta, siinä menee koko suunnitelma uusiksi.