Joensuulainen Kataja Basket kärsi 91-72 (43-36) –tappion FIBA Europe Cupin ensimmäisessä neljännesvälieräottelussa saksalaista Telekom Baskets Bonnia vastaan.

Mestarien liigasta lohkovaiheen jälkeen pudonnut Kataja jatkoi kansainvälisiä otteluitaan FIBA Europe Cupin neljännesvälierässä. Kyyti Saksassa oli siipirikkoiselle Katajalle kylmää ja kaksiosaisen pudotuspelin avausottelu oli kotijoukkueen näytöstä.

– Keskittyminen ei ollut parasta mahdollista. Teimme puolustuspäässä liikaa virheitä, ja yksi vastaan yksi -puolustaminen ei ollut sillä tasolla, jolla sen olisi pitänyt olla, Katajan päävalmentaja Greg Gibson totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Kataja sinnitteli Bonnin vauhdissa kaksi erää, mutta Teemu Rannikon puuttuminen takalinjoilta sekoitti joensuulaisten peliä pahanpäiväisesti. Hyökkäys jäi yksinyrittämiseksi, ja vaikka Kataja voitti levypallot 43-34, karua kieltään kertovat joukkueen 24 menetystä.

– Jotain menetyksiä ymmärrän, mutta tulihan niitä liikaa, Gibson tunnusti.

Huolimattomuus näkyi myös puolustuspäässä, ja saksalaiset pääsivät juhlimaan luvattoman helpoilla koreilla kotiyleisönsä edessä. Rannikon lisäksi sairastuvalla on sentteri Tommi Huolila, jonka puuttuminen näkyi etenkin oman korin alla.

Bonn rankaisi Katajaa laajalla rintamalla ja joukkueesta peräti seitsemän pelaajaa ylsi kaksinumeroisille lukemille. Ryan Thompson kirjasi tehot 17/3/7 syöttöä, Yorman Bartolo 11/6/6 riistoa ja Katajalle mestaruuskaudelta 2014/15 tuttu mies Ken Horton viimeisteli 13 pistettä ja otti kuusi levypalloa.

Katajan tehoista vastasivat Daniel Mullings (17/7), Rion Brown (26/11) sekä Jarekious Bradley (13/9).

Kaksiosaisen pudotuspelin toinen ottelu pelataan kahden viikon päästä Joensuussa. Otteluiden yhteistulos ratkaisee, joten Katajan on voitettava kotonaan 20 pisteellä.

- Edetään askel kerrallaan ihan rauhassa. Uskon vahvasti, että voimme voittaa kotona sen 20 pistettä ja mennä jatkoon, mutta vaikeaahan se tulee olemaan. Ei murehdita sitä nyt, otteluun on vielä parisen viikkoa, Gibson toppuutteli.

Ottelutilastot