Lauri Markkanen ja Arizonan yliopisto palasi takaisin voittokantaan Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa varhain torstaiaamuna Suomen aikaan. Kehnosti läpi ottelun heittänyt Markkanen piti päänsä kylmänä ratkaisuhetkillä upottaen reilu minuutti ennen loppusummeria tärkeän kolmosen, jonka myötä Arizona nappasi kotivoiton Stanfordista 74-67 (35-32).

Arizonan johto venyi toisella puoliajalla parhaimmillaan 12 pisteeseen 38-50, mutta Stanfordilta löytyi vielä paukkuja takaa-ajoon. Vierasjoukkue nousi tasoihin kahdesti viimeisillä minuuteilla, mutta puolitoista minuuttia ennen ottelun loppua Markkanen säkitti vaikean kolmosen kulmasta sisään tilanteeseen 70-67. Loppulukemat Arizona viimeisteli vapaaheittoviivalta.

Ratkaisukolmosesta huolimatta Markkasella oli vaikea heittoilta: yhdeksästä pelitilanneheitosta sukan pohjalle tiensä löysi vain kaksi. Markkasen kokonaissaldo oli 8 pistettä, 3 levypalloa ja yksi riisto 28 minuutissa.

Arizona on pelannut kuluvalla kaudella 25 ottelua ja hävinnyt vain kolme. Kotikentällään ”Wildcats” on voittanut jokaisen kolmestatoista ottelustaan.