Kouvot hakee parempaa Tampereelta – ”Pallosta on pystyttävä pitämään huolta”

Kouvoilla perjantaina edessään uusi haaste, kun se matkustaa Pyynikille hiljattain uudistuneen Tampereen Pyrinnön (9/18) vieraaksi.

Molemmat joukkueet taistelevat kynsin hampain pääsystä kevään pudotuspeleihin joten keskinäiset ottelut ovat tässä kuviossa suuressa roolissa. Ennen viimeistä keskinäistä ottelua Pyrintö johtaa parivaljakkoa voitoin 2-1. Kouvot koki keskiviikkona kirvelevän tappion Vilppaalle ja lähtee nyt hakemaan voittoa Tampereelta.

– Kovan Vilpas-pelin pettymyksen jälkeen seuraa nopeasti paluu arkeen ja hyvä niin. Menneitä on turha murehtia ja nyt pitää käyttää aika mahdollisimman hyvin Pyrintö-peliin valmistautumiseen. Viime matsin tulosta ihmetellessä ei ole paljon kysymystä, millä osa-alueella meidän pitää parantaa. Mikäli emme saa Pyynikillä stoppeja, sarjapisteistä on turha haaveilla. Pyrintöä vastaan korostuu hyvä mies miestä vastaan -puolustus. Varsinkin Kelvin Lewisin liityttyä joukkueeseen vastassa on yksi vahvimmista takakentistä ja sieltä löytyy poikkeuksellisen paljon pallollista 1-1 skoraamista. Pyrintö on myös erinomainen avoimella kentällä. Siksi pallosta on pystyttävä pitämään huolta edellisiä otteluita paremmin. Toivoa sopii, että tämänkertainen vierailu Tampereelle sujuu edellistä paremmissa tunnelmissa, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola miettii lähtökohtia seuran sivuilla.

Toistamiseen Pyynikillä vierasjoukkueen edustajana pelaava kouvokapteeni Osku Heinonen odottaa tuttujen kohtaamista innolla.

– Keskiviikon tappiota lähdetään nyt kääntämään voitoksi perjantaina. Joukkueessa oli harjoituksissa hyvin keskittynyt fiilis. Yksi vastaan yksi -puolustuksessa täytyy olla Pyrintöä vastaan hereillä ja lisäksi omaa hyökkäyskonseptia täytyy pystyä toteuttamaan joukkueena hyvin jotta voitto Tampereelta irtoaa. Pyrinnöllä on monia hyviä yksi vastaan yksi -pelaajia joiden pysäyttäminen on ensiarvoisen tärkeätä. Henkilökohtaisesti minulle pelistä tekee mielenkiintoisen se, että olen pelannut aikaisemmilla kausilla samassa joukkueessa kaikkien muiden pelaajien paitsi Tyrone Nelsonin kanssa, ulkomaalaisvahvistukset mukaan lukien.