NBA:ssä jättikauppa – supertähtipelaaja yllättäen vaihtaa seuraa

© Kuva: Getty Images

NBA:ssä siirtomarkkinat alkavat heräillä ja heti alkuun nähtiin melkoinen pommi, kun Sacramento Kings on kaupannut ykköstähtensä DeMarcus Cousinsin New Orleansiin.

Cousinsia pidetään yleisesti yhtenä NBA:n parhaista, ellei jopa parhaana, sentterinä. Hän tuleekin muodostamaan yhdessä Anthony Davisin kanssa hurjan etukentän. Lisäksi New Orleansiin matkaa laituri Omri Casspi.

The Verticalin mukaan toiseen suuntaan kaupassa siirtyvät tulokastakamies Buddy Hield sekä tämän kesän varaustilaisuuden ensimmäisen ja toisen kierroksen varausoikeudet sekä takamiehet Tyreke Evans sekä Langston Galloway.

Vaikka Cousins pääsee sekavasta Sacramentosta pois pelaamaan yhdessä Davisin kanssa, niin hän tuskin on kuitenkaan vaihtokaupasta kovinkaan mielissään. Hänelle oltiin tiettävästi jo ehditty luvata, ettei häntä kaupata eikä Cousins ollut halukas lähtemään. Yksi syy hänen haluttomuuteen vaihtaa seuraa oli varmasti se, että hänellä olisi ollut mahdollisuus kesällä tehdä Sacramenton kanssa viiden vuoden ja 209 miljoonan dollarin sopimus.

Sacramento halusi kuitenkin tiettävästi tähdestään eroon, sillä hänen käyttäytyminen on viime aikoina ollut varsin vihamielistä sekä kentällä että sen ulkopuolella.