NBA:n tuulisin organisaatio Sacramento Kingsin kauppasi DeMarcus Cousinsin New Orleansiin ja nyt se on tyhjentänyt kokoonpanostaan ongelmapelaajan maineessa olevan Matt Barnesin.

Barnes siirtyi Sacramentoon täksi kaudeksi, mutta ei ole pystynyt lunastamaan hänen asetettuja odotuksia. Barnes on heittänyt tällä kaudella keskimäärin 7,6 pistettä, ottanut 5,5 levypalloa ja jakanut 2,8 syöttöä.

Barnesia ovat koko uran ajan seuranneet myös vaikeudet kentällä että sen ulkopuolella. Kentän puolella hän on vuosittain yksi NBA:n kärkinimistä teknisten ja epäurheilijamaisten virheiden tilastossa ja kentän ulkopuolella hänellä on ollut ongelmia väkivaltaisuuden kanssa. Hän on muun muassa hakannut entisen joukkuekaverinsa ja tapahtumahetkellä New York Knicksin päävalmentajana toimineen Derek Fisherin ja tällä kaudella häntä syytetään pahoinpidelleen ihmisiä newyorkilaisessa yökerhossa.

Ensi kuussa 37 vuotta täyttävä Barnes on pelannut urallaan Sacramenton lisäksi Clippersissä, New Yorkissa, Philadelphiassa, Golden Statessa, Phoenixissa, Orlandossa, Lakersissa ja Memphisissä.