Korisliiga jatkuu pitkästä aikaa Salohallissa. Kolmen vieraspelin kiertueen jälkeen Vilpas kohtaa rakkaan kilpakumppaninsa Tampereen Pyrinnön ja joukkueet lähtevät illan kamppailuun varsin erilaisista lähtökohdista.

Vilpas joutuu lähtemään lauantain peliin ilman Juho Nenosta, joka loukkaantui keskiviikkona Nokialla. Nenosella on alaraajavamma ja paluun ajankohta on vielä hämärän peitossa. Muuten joukkue on terve, joten Vilpas pääsee peliin 11 pelaajan rosterilla.

Vilpas taistelee edelleen runkosarjan voitosta ja Pyrintö pääsystä pudotuspeleihin. Erikoiseksi kauden historian tekee se, että kaikki kolme edellistä kamppailua ovat päättyneet vierasvoittoihin.

– Kolme peräkkäistä vieraspeliä on takana ja on aika palata Salohalliin. Kokonaiskuvassa kaksi vierasvoittoa kolmesta on erinomainen saavutus. Teimme Nokialla sellaisia virheitä loppuhetkillä, joihin emme ole ennen syyllistyneet, minä mukaan lukien. Niistä on tärkeintä ottaa oppi mukaan ja jatkaa eteenpäin, toteaa päävalmentaja Joonas Iisalo seuran tiedotteessa.

Iisalon mainitsemat virheet liittyvät puolustuspään ratkaisuihin, sillä Vilpas rikkoi kahdesti loppuhetkillä kolmen pisteen heittäjää ja ne maksoivat voiton. Askelmerkit ja uusien miesten vahvuudet ovat tiedossa.

– Lewis tuo heille paljon pallollista osaamista, heittovoimaa ja erinomaisen puolustajan. Nelson taas kaivattua leveyttä isoon päähän. Jokainen kohtaaminen on ollut tiukka ja kiihkeä enkä odota lauantain tekevän poikkeusta. Molemmat joukkueet hauavat palata voittokantaan, arvioi Iisalo.