Juho Nenosella oli viime keväältä kesken jääneitä bisneksiä ja hän palasi Argentiinasta alkuvuodesta jatkamaan mihin viime keväänä Vilppaan kanssa jäi. Vilpas putosi viime kaudella jännittävien vaiheiden jälkeen puolivälierissä Kouvoille, mutta tänä vuonna Nenonen tähyää pidemmälle.

Nenonen aloitti kauden Argentiinan pääsarjassa Ciclista Olimpicon riveissä, mutta ennen joulua hänet vapautettiin joukkueesta. Nenonen pohdiskeli vaihtoehtojaan vuodenvaihteen yli, mutta päätti palata Saloon ja Vilppaaseen.

– Siitä kaudesta jäi niin hyvä maku, että en nähnyt Suomessa muita vaihtoehtoja. Oli niitä vaihtoehtoja maailmallakin, mutta oli sellainen fiilis, että Salossa pystyy mennä korjaamaan viime kevään vääryyden, mennään ekalta kierrokselta eteenpäin ja viedään lopulta koko potti, Nenonen toteaa Susijengi.comin haastattelussa.

29-vuotiasta Nenosta ulkomaan kentät kiinnostavat edelleen, mutta väkipakolla hän ei aio laukkujaan pakata.

– Omat haasteensa oli ulkomaan jutun kanssa, joten tässä välissä oli hyvä tulla tuttuun ympäristöön ja katsoa sitten mitä ensi kaudella tapahtuu. Jos löytyy hyvä paikka, niin olen valmis. Ei ole kuitenkaan sellainen fiilis, että ulkomaille pääseminen on itseisarvo. Aikaisemmin olisi voinut lähteä seikkailunhalusta, mutta nyt kun on saanut jonkin verran seikkailla ja ikää on sen verran, että se kokonaisuus ratkaisee.

– Haluan joukkueeseen, jossa voi saavuttaa menestystä, on hyvä valmennus ja paikka jossa voi kehittyä. Usein ajatellaan, että kruisaillaan niillä avuilla ja opeilla mitä on, mutta aivot on ihme kapistus, kun ne saa tarpeeksi ärsykkeitä, oppii vaikka mitä uutta, Nenonen naurahtaa.

Korisliigan runkosarja lähenee loppuaan ja Vilpas taistelee edelleen tiukasti runkosarjan voitosta. Se on varmistanut jo kotiedun pudotuspeleihin ja tavoitteena on tällä kaudella mennä loppuun asti.

– Totta kai tavoitteet on siellä mestaruudessa, mutta sinne tosin on vielä pitkä matka. Se ei ole helppo nakki todellakaan. Sarjakakkonen kun ollaan, niin ei siinä pidäkään olla mitään muita tavoitteita. Kevääseen koetetaan mahdollisimman pitkälle.

Nenonen kärsii tällä hetkellä loukkaantumisesta, mutta ottaa kuntoutumisensa kanssa rauhassa.

– Ihan hyvältä kuntoutuminen näyttää. Mennään maltilla ja fiksusti. Ei mitään sellaista vammaa, että pitäisi pelätä loppukauden puolesta. Vammaantumisissa ei pidä hötkyillä liian nopeasti takaisin, ettei tule takapakkia. Ollaan varmistettu jo kotietu ensimmäiselle kierrokselle, niin ei tarvitse sitäkään jännittää. Katsotaan oman tilanne rauhassa.

Nenosen haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Susijengi.comin sivuilta.