Loistavaa tulokaskautta Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa pelaava Arizonan Lauri Markkanen on valittu Pac-12-konferenssin ykkösjoukkueeseen (All-Pac-12 Team).

19-vuotias Markkanen valittiin myös kauden tulokasjoukkueeseen (All-Freshmen Team). Arizonan päävalmentaja Sean Miller taas pokkasi Pac-12-konferenssin vuoden valmentajan palkinnon.

Tulokkaana Markkanen oli ainoa ”Wildcatsin” pelaaja, joka valittiin koko konferenssin ykkösjoukkueeseen. Markkanen on tehtaillut Pac-12-konferenssissa keskimäärin 14,6 pistettä ja 7,6 levypalloa heittäen kolmosensa mainiolla 42% tarkkuudella.

Markkasen yliopistosta tulokasjoukkueeseen ylsi myös Arizonan Rawle Alkins (10,1/5,3) ja kakkosjoukkueeseen vain 12 konferenssiottelua pelannut Allonzo Trier (16,4/5,0). Päävalmentaja Millerille vuoden valmentajan palkinto oli hänen kolmantensa kahdeksan Arizona-kauden ajalta.

Markkanen valittiin runkosarjan aikana kahdesti Pac-12-konferenssin viikon pelaajaksi ja kerran koko Yhdysvaltojen viikon pelaajaksi.

Arizonan kausi jatkuu konferenssin lopputurnauksessa torstain ja perjantain välisenä yönä. Arizona kohtaa puolivälierissä joko Washington Staten tai Coloradon, jotka mittelevät puolivälieräpaikasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.