Pyrintö jatkosopimukseen suomalaistykkinsä kanssa – ”Hartioihin pitää saada vielä enemmän voimaa”

Tampereen Pyrintö ja Topias Palmi ovat solmineet vuoden jatkosopimuksen, joka ulottuu siis kauden 2017-2018 loppuun asti.

Palmi (22v. 194 cm/91 kg) on Pyrinnön oma kasvatti ja hän on ollut tällä kaudella Korisliigan toiseksi paras kotimainen korintekijä 13,84 pisteen ottelukeskiarvolla. Palmi on monipuolinen ratkaisija, sillä hän on koko Korisliigan yhdeksänneksi tarkin kahden pisteen heitoissa (57,71%) ja kolmen pisteen heitotkin uppoavat mukavasti (33,63%). Vapaaheitoissa Palmi on liigan toiseksi tarkin (88,30%). Kauden (ja myös Korisliiga-uransa) ennätyspisteet 30 Palmi tykitti tammikuussa Seagullseja vastaan.

Korkean profiilin kotimaisen pelaajan kiinnittäminen on merkittävä askel Pyrinnön ensi kauden joukkueen kokoamisessa. Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen on syystäkin innoissaan.

– Topias on yksi tämän kauden seuratuimmista suomalaisista pelaajista. Oman kasvatin pitäminen tästä näkökulmasta tuntuu hienolta.

– Topiaksen ympärille on mukava lähteä rakentamaan tulevan kauden joukkuetta. Uskon Topiaksen roolin kasvavan entuudestaan, sanoo Hakanen Pyrinnön tiedotteessa.

Myös Palmi on tyytyväinen tehtyyn sopimukseen:

– Kiva jatkaa Pyrinnössä! Tuntuu mukavalta, että pystyn jatkamaan Tampereella koriksen peluuta ja samalla hoitamaan koulun loppuun. Opiskelun ja koulun yhdistäminen on tehty täällä sen verran helpoksi, että se oli yksi merkittävä tekijä päätökseni teossa, sanoo Palmi.

Palmilla on vyöllään Korisliigan SM-kulta (2014) ja SM-hopea (2016). Hänen uransa on ollut nousujohtoinen ja tämä kausi on ollut selkeästi läpimurto terävimmälle huipulle.

– Uskon, että tasonnosto johtuu siitä, että pystyin ensimmäistä kertaa liigaurallani keskittymään koko kesän ja syksyn treenaamiseen, enkä paikkojen korjaamiseen.

Palmilla on kesälle ja ensi kaudelle kehityskohteet mietittynä.

– Jalat pitää saada toimimaan paremmin, että pysyn takamiesten perässä.  Hartioihin pitää saada vielä enemmän voimaa, jotta laiturit eivät siirtelisi kauhean helposti. Lajitaidoissa eniten kehitettävää on pallonkäsittelyssä ja syöttämisessä.

Vaikka Palmi on nyt Pyrinnön mies ainakin vuoden ja seura riemuitsee runkopelaajan kiinnityksestä, se haluaa auttaa pelaajiaan myös eteenpäin.

– Pyrintö haluaa olla matkalla viemässä Topiasta kansainvälisille koriskentille, sanoo Hakanen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.