Pyrintö otti keskiviikkoiltana Pyynikillä tärkeät sarjapisteet, kun se kaatoi sarjan ylivoimaisen ennakkosuosikin Kataja Basketin upealla pelillä 94-69 (45-32).

Ottelun ratkaisu oli Pyrinnön onnistunut puolustuspeli. Pyrinnön valmennusjohto oli tehnyt kotiläksyt hyvin, sillä Katajan painostaminen 19 menetykseen vaatii muutakin kuin asennetta. Pyrinnön pelissä silmiin pistävintä, kaikesta huolimatta, oli kuitenkin juuri asennemuutos: lannistumattomuus, kärsivällisyys ja valmius tehdä myös haalarihommia joukkueen eteen.

– Valmistauduimme otteluun hyvin. Pelasimme paljon kovemmalla intensiteetillä kuin aiemmin ja etenkin puolustus toimi tänään erinomaisesti, Pyrinnön Ricky Minard pohdiskeli seuran sivuilla.

Katajan päävalmentaja Greg Gibson antoi tunnustusta Pyrinnölle.

– Pyrintö pelasi äärimmäisen kovan ottelun! Emme päässeet lähellekään Pyrinnön tasoa tänään.

Pyrinnön puolustus oli erinomaista ja pakotti meidät jo ensimmäisellä puoliajalla peräti 13 pallonmenetykseen. Teemu Rannikon puuttuminen ei selitä asiaa, sillä olemme tällä kaudella pelanneet hyvin ilman häntäkin. Tietysti silti toivomme, että Teemu palaa kokoonpanoon play-offeihin mennessä.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen oli luonnollisesti omiensa esityksestä mielissään.

– Tämä oli varsin samanlainen peli kuin meidän kaksi vierailuamme Joensuussa. Vierasjoukkue sinnitteli, mutta kotijoukkue meni menojaan tasaisen alun jälkeen. Osat vain vaihtuivat.

Me olimme tänään hyviä. Rion Brown sai kuitenkin alussa sellaisia heittoja joita emme olisi halunneet antaa ja olimme myös vähän pehmeitä levypalloissa, mutta sen jälkeen kokonaiskuva ottelusta oli osaltamme kyllä ehjä. Pitkä hyvä valmistautuminen onnistui ja oli etumme verrattuna Katajaan.