Kouvot on solminut kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen pitkäaikaisen ja pidetyn kapteeninsa Ville Kauniston kanssa.

Kahdesti Kouvojen paidassa Suomen mestaruutta juhlinut Kaunisto aloittaa ensi syksynä yhdeksännen kautensa Kouvoissa ja jälkimmäinen sopimuskausi nostaa tuon lukumäärän jo kymmeneen. 320 ottelua Kouvoissa pelannut Susijengin laituri on pelannut urallaan kotimaassa 10 pääsarjakautta minkä lisäksi kauden 2013-2014 Korisliigan levyrikuninkaan vyöllä roikkuu mittava ja menestyksekäs kansainvälinen pelaajaura. Kaunisto on kotimaassaan 10 pääsarjakautensa aikana yhteensä 375 ottelussa tehtaillut keskimäärin 12.4 pistettä ja kahminut 8.6 levypalloa tehotilaston osoittaessa lukemaa 16.8. Kahden mestaruuden lisäksi Kaunisto on voittanut Kouvoissa kertaalleen pronssia sekä Suomen cupin hopean. Kaiken edellä mainitun lisäksi kapteeni Kaunisto on valittu Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi (2003) ja vuoden pelaajaksi (2011). Kuluva kausi päättyi Kauniston (10.3/8.7/2.2) osalta ikävästi yhdeksännessä ottelussa akillesjänteen katkeamiseen.

– Aikoinaan kun ensimmäisen kerran tulin Kouvolaan, meidän kotiyleisö otti minut heti vastaan kuin oman poikansa. Kouvot-perhe on aina ollut minulle turva sekä mahdollistaja, enkä keksinyt yhtään syytä miksi en haluaisi pelata viimeisiä vuosiani Kouvoissa. Olemme pystyneet kehittämään seuraan yhteistyön ja välittämisen kulttuurin. Haluan jatkossakin pitää huolen, että Kouvojen edustusjoukkue toimii näiden arvojen esimerkkinä Suomessa, Kaunisto toteaa Kouvojen sivuilla.

Kuntoutusjakso on sujunut kaikin puolin positiivisissa merkeissä.

– Olen kuntouttanut jalkaani kiihtyvällä tahdilla loistavan fysioryhmämme ohjeiden mukaisesti ilman takapakkeja. Pääsen jo lenkkeilemään ja se vain nostattaa lisää paluuintoa. Onneksi minulla on pitkä kesä laittaa itseäni huippukuntoon, kunnes taas ensi kausi alkaa.

Kouvojen peräsimeen ensi kaudeksi palaava Jyri Lehtonen on luonnollisesti tyytyväinen luottopelaajansa jatkosta.

– Mahtavaa kun Ville jatkaa vielä ainakin seuraavat kaksi vuotta. Villen mukana saamme koppiin ja kentälle johtajuutta, tuossa järjestyksessä. Tiedän hänen tulevan perfektionistina takaisin kuntoutusjaksolta hyvässä iskussa. Tulevan kauden joukkueestamme on tulossa nuorehko, mutta hirmuisen upsiden omaava ja Kapteenin rooli korostuu kauden aikana.

Kauniston lisäksi Kouvoilla on kaudelle 2017-2018 pelaajasopimukset Arttu Saarijärven, Teemu Knihtisen ja James Sinclairin kanssa.