Kontiot ottavat viimeistä kertaa kuluvalla kaudella yhteen ainakin runkosarjan osalta kun Kouvot (14/19) karauttaa keskiviikon Korisliigakierroksella pohjanmaalle Kauhajoen Karhun (20/13) vieraaksi.

Karhu on vienyt kaikki kolme aikaisempaa kauden kohtaamista nimiinsä joten helppoa ei tule Kouvoilla olemaan Kauhajoella sen yrittäessä metsästää kauden neljättä vierasvoittoa.

Jos on Kouvoilla ollut tällä kaudella vaikeata Karhun kellistämisessä, niin on se ollut sitä jo totuuden nimissä pidemmän aikaa. Karhu on itse asiassa voittanut viimeiset viisi kohtaamista ja viimeisestä kymmenestä keskinäisestä Kouvot on onnistunut voittamaan ainoastaan yhden. Kauhajoella Kouvot on onnistunut viimeksi voittamaan lokakuussa 2012, joten tuokin tilastokummajainen olisi jo korkea aika korjata.

– Kauhajoki on tilastollisesti sarjan paras hyökkäysjoukkue. Joukkueessa on hurja määrä talenttia ja monipuolisia skoraajia. Edun luotuaan joukkue liikuttaa hyvin palloa ja löytää vapaat korintekijät. Karhujen hyökkääminen on suhteellisen vapaamuotoista, mikä tarkoittaa sitä, että hidastaakseen Kauhajokea, on keskityttävä yksittäisten pelaajien vahvuuksiin, ei niinkään tiettyjen hyökkäyssettien puolustamiseen. Kaikkea ei voi tuon tason joukkueelta ottaa pois ja siksikin on tiedettävä tarkkaan, mitä emme ainakaan halua sallia, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola miettii seuran sivujen mukaan.

Poikolan mukaan joukkueella on kuitenkin selvä resepti miten Karhu kaatuu.

– Hyökkäyksessämme korostuu huolellinen toteutus ja kärsivällisyys. Pallosta on pystyttävä pitämään huolta ja tavoitteemme on luoda sellaisia heittoja, että meillä on mahdollisuus pelata levypalloista. Se on pohja hyvälle siirtymispuolustukselle.