Kouvot (15/19) kohtaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan Uudenkaupungin Korihait (5/29) perjantaina Mansikka-aholla.

Korihait sijoittuu varmuudella runkosarjan viimeiseksi, mutta sitä ei voi missään nimessä aliarvioida. Korihait haki nimittäin toistaiseksi kauden ainoan vierasvoittonsa maaliskuun alussa Tampereelta voittaen Pyrinnön Pyynikillä pistein 67-71. Joukkueet lähtevät perjantain otteluun erilaisista lähtökohdista, mutta molemmat tulevat varmasti taistelemaan voitosta tosissaan ja loppuun asti. Kouvot johtaa kauden keskinäisiä otteluja ennen viimeistä koitosta lukemin 3-0.

– Meillä on iso peli edessä, kun pelaamme sijoituksista ennen pudotuspelejä. Nyt alla on pari hyvää peliä ja yritämme jatkaa samalla aktiivisella joukkuetekemisellä. Ilmaiseksi emme hyvää tulosta saa. Korihait on osoittanut vaarallisuutensa, mikäli sen antaa pelata vahvuuksillaan. Haluamme luoda koko ajan hyvän paineen pallolliseen, mutta samalla suojella koria. Korihait liikuttaa hyvin palloa, mikäli saavat edun. Siksi laadukas 1-1 puolustaminen on arvossa arvaamattomassa. Lisäksi meidän on saatava kättä riittävästi heittäjille. Korihait on sarjan vaarallisimpia hyökkäyslevypallojoukkueita. Toiset heitot on saatava pois laittamalla kroppaa likoon sulkutilanteissa, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

Kouvot tekee pelaavaan kokoonpanoonsa pienen muutoksen, sillä kahdessa viime ottelussa sivussa ollut joukkueensa pisteykkönen Steven Pledger (19.8/5.4) palaa pelaavaan kokoonpanoon. Neljässä viimeisessä pelaamassaan ottelussa Pledger on tehtaillut keskimäärin 24 pistettä ja 7.5 levypalloa ottelua kohden. Perjantaina huilivuorossa on koko Korisliigan tarkin kolmospyssy Mike Cuffee (12.6/6.3/2.0). Näin pelaavassa kokoonpanossa jatkaa kolmessa ottelussaan vahvasti esiintynyt James Sinclair (16.7/4.0/2.7r). Raheem Appleby (14.7/2.3/4.3) on tehnyt kolmessa ottelussa Korihaita vastaan keskimäärin 22 pistettä ottelua kohden ja Uudessakaupungissa pelattujen kahden ottelun pistekeskiarvo on huikea 27.5.