Lauri Markkasen ensimmäinen kausi Arizonan yliopistossa päättyi, kun Arizona hävisi Xavierille 71-73 (37-35).

Arizona sai otteluun vahvan alun ja otti etulyöntiaseman. Xavier vaihtoi kuitenkin paikkapuolustukseen ja se tukahdutti samalla Arizonan hyökkäyspelin. Dusan Risticin (17/4) vahvan pelin ansiosta Arizona sai kuitenkin pidettyä Xavierin takanaan. Markkanen pääsi avausjaksolla nostelemaan seitsemän pistettä ja otti seitsemän levypalloa.

Tauollakaan Arizonan päävalmentaja Sean Miller ei keksinyt lääkkeitä Xavierin puolustuksen murtamiseksi. Allonzo Trier (19/9/3) alkoi päästä kuumaksi ja heitti Arizonalle 15 pistettä peräkkäin pitäen sen voittotaistelussa mukana. Markkanen sen sijaan jäi pahasti varjoon toisella puoliajalla, kun pallo pyöri lähinnä Trierin ja muiden takamiesten käsissä kaarella. Xavier siirtyi ottelussa johtoon noin 30 sekuntia ennen loppua ja ratkaisu jäi Arizonalle. Trier otti vaikean heiton, joka ei uponnut sisään ja näin Xavier pääsi yllättäen juhlimaan paikkaa kahdeksan parhaan joukossa.

Markkaselle kertyi kauden päätösottelussa yhdeksän pistettä, kahdeksan levypalloa ja yksi riisto. Hän urakoi kentällä käytännössä koko ottelun muutamaa lyhyttä huilia lukuun ottamatta.