Tuomas Iisalon, Vesa Vertion ja Tuukka Kotin edustama Crailsheim Merlins on porskuttamassa kovaa vauhtia kohti Saksan ProA-liigan pudotuspelejä.

Kotti siirtyi täksi kaudeksi Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentamaan Crailsheim Merlinsiin. Merlins putosi viime kauden päätteeksi Bundesliigasta, mutta ProA:ssa meno on ollut vahvaa. Joukkue on voittanut 16 edellisottelustaan 15 ja on jo varmistanut runkosarjan kakkospaikan.

– Meillä on ollut erittäin nousujohteinen kausi ja olemme koko ajan parantaneet peliämme. Olemme löytäneet identiteettimme kauden aikana. Pelaamme laajalla rotaatiolla ja kesti aikansa ennen kuin hitsauduimme, mutta nyt kevätkaudella on lähtenyt rullaamaan, Kotti avaa vireen salaisuutta Koripalloliiton haastattelussa.

Lauantaina Merlins voitti Hamburg Towersin niukasti pisteellä, mutta sitä ennen se oli voittanut seitsemän edellisotteluaan keskimäärin yli 31 pisteen marginaalilla. Selvät voitot tuovat hyvän itseluottamuksen, mutta samalla raja itseluottamuksen ja ylimielisyyden välillä on hyvin häilyvä.

– Meillä on sarjasijoitus varmistunut, niin silloin menee aika helposti pelailuksi. On kuitenkin tärkeää saada playoff-asenne ja kovuus harjoituksiin sekä peleihin. Peli muuttuu, kun pudotuspelit alkavat emmekä voi olla millään tavalla takki auki, Kotti muistuttaa yli vuosikymmenen ammattilaiskokemuksella.