Saksan ProA:ssa on voimassa sääntö, jonka mukaan kentällä pitää olla koko ajan vähintään kaksi saksalaispelaajaa. Se asettaa valmennukselle haasteita peluutuksessa ja ulkomaalaispelaajille mahdollisesti hieman pienempiä peliminuutteja.

Crailsheim Merlinsissä pelaava Tuukka Kotti ymmärtää säännön lähtökohdat, mutta ei silti täysin purematta sitä niele.

– Rehellisesti sanottuna se on joskus todella ärsyttävää ja turhauttavaa. Joskus on tilaisuus mennä kentälle, mutta säännön takia ei voi mennä. Ne ovat keljuja tilanteita, mutta ymmärrän säännön kyllä ajatuksena. Valmentaja joutuu todella paljon miettimään viisikoita, mutta mielestäni olemme löytäneet rotaation ja kaikille on aika selvä milloin kentälle menee ja kenen tilalle, Kotti toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Kotti on käyttänyt reilun 21 minuutin peliaikansa tehokkaasti hyväksi tällä kaudella. Pisteitä on syntynyt 9,6 pisteen keskiarvolla, levypallokeskiarvo on 5,8 ja korisyöttöjen 1,7. Merlinsin päävalmentaja Tuomas Iisalo kiittelee Kotin suhtautumista peluutukseen.

– Tuukka on yleensä tottunut pelaamaan 25-26 minuuttia, mutta joutunut nyt totuttautumaan reilun 20 minuutin peliaikaan ja hän on käsitellyt sen erittäin hyvin. Hän sanoo myös asiat aina suoraan ja hänen kanssaan voi keskustella asioista. Meillä on hyvä luottamustila, Iisalo suitsuttaa.

Kotti arvostaa niin ikään hyvää keskusteluyhteyttä valmennuksen kanssa.

– Olemme paljon keskustelleet siitä ja he ovat selittäneet asian. Se on helpompi hyväksyä, kun kulkee ja voittoja tulee. Joukkueen etu on kuitenkin aina tärkein. Pienemmät minuutit on myös helpompi ottaa vastaan, kun on jo ikää ja alla pari aika raskasta kautta, niin ei ole välttämättä huono asia, jos minuutteja on hieman vähemmän. Voi säästellä myös vähän tuleviin pudotuspeleihin. Tärkeintä on säilyttää pelirytmi.