Kuudenneksi runkosarjassa sijoittunut Kouvot lähtee haastajan roolissa kevään 2017 Korisliigan pudotuspeleihin. Puolivälierissä hallitseva Suomen mestari saa vastaansa lopulta kolmanneksi sijoittuneen Helsinki Seagullsin.

Joukkueiden kuntokäyrät ovat olleet kauden aikana poikkeavat, mutta molemmat lähtevät pudotuspeleihin voitettuaan viimeisestä 10 ottelustaan tasan puolet (5/5). Seagulls voitti runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset luvuin 3-1. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa pääsarjatasolla 12 kertaa ja näissäkin otteluissa voitot jaetaan (6/6). Tänä keväänä joukkueet kohtaavat ensimmäistä kertaa toisensa pudotuspeleissä.

– Kouvot on pelannut viime aikoina hyvin. Skorausvoimaa löytyy jokaiselta pelipaikalta. Sarja alkaa kotiavauksella. Peli peliltä pitää pystyä kehittämään omaa pelaamista, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas toteaa Kouvojen sivujen mukaan.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola suitsuttaa tulevaa vastustajaa ja tietää haasteen kovuuden.

– Seagulls on ollut koko kauden ajan top 3 joukkue ja taisteli loppuun asti runkosarjan voitosta. Se ei ole sattumaa, sillä joukkueen kokoonpano on erittäin laadukas. Se on luultavasti liigan syvin joukkue. Jokaiselle startterille on huipputason vaihtopelaaja. Seagullsin hyökkäyksen kulmakivi on Antto Nikkarisen palloscreenpelaaminen. Anton luotua edun sen monistajia löytyy paljon: oma ajo, ison pelaajan rollaus, nelospaikan pelaajan heitto / 1-1 sekä huippuluokan heittäjät Cowells ja Abell. Lisäksi Seagullsin monipuolisesta settivalikoimasta löytyy erilaisia tyhjennys- ja pallottoman screenin pelejä. Hidastaakseen helsinkiläisiä pitää pystyä erittäin kokonaisvaltaiseen esitykseen mukaan lukien tasapainoinen hyökkäys – Seagulls on erittäin hyvä iskemään nopeita vastustajan epäonnistuneesta hyökkäyksestä. Siitä huolimatta lähdemme hyvin mielin ja hyvällä itseluottamuksella hakemaan jatkopaikkaa tästä parista, Poikola pohtii.

Kouvojen kapteeni Osku Heinonen odottaa mielenkiinnolla tulevaa puolivälieräsarjaa.

– Henkilökohtaisesti olen odottavilla mielin. On mahtavaa päästä pelaamaan kevään tosipelejä ja ottamaan miehestä kunnolla mittaa. Joukkueessa on jännittynyt, mutta keskittynyt tunnelma. Hiihdon mm-kisoihin viitaten voisikin sanoa, että Inkkarikukkulalta on laskettu J-mutkan kautta stadionalueelle, josta lähdetään nyt hyvällä liu’lla rakentamaan loistavaa tulosta. Odotettavissa on fyysinen ja intensiivinen ottelusarja. Meidän nuori ja nälkäinen joukkue on valmiina näyttämään mistä meidät on oikeasti tehty. Playoff peleissä ratkaisevassa roolissa on pelikovuus ja tiivis puolustuspelaaminen. Lisäksi tärkeää on nopea reagointikyky vastustajan keksimiin kuvioihin. Seagulls on hyvin roolitettu joukkue, jolta löytyy paljon heitto- sekä korinalusvoimaa.

Hyvään vireeseen kevään mittaan äitynyt kouvosentteri Miikka Luosmaa on luottavaisin mielin ottelun alla.

– Joukkueessa vallitsee luottavainen tunnelma. Olemme kasvaneet joukkueena kevään edetessä ja uskonkin, että parhaat pelimme ovat vasta edessä. Vastustajalta löytyy sarjan parhaimmistoon kuuluvat isot miehet, mikä asettaa hienon haasteen henkilökohtaisella tasolla. Oskun kanssa samaa mieltä siitä, että edessä on fyysinen ja intensiivinen ottelusarja. Jokaisesta unohduksesta tullaan rankaisemaan välittömästi. Mikäli pystymme estämään vastustajan nopeat hyökkäykset, uskon meidän olevan vahvoilla. Tämä lähtee omista heittovalinnoistamme ja kurinalaisesta puolustukseen palaamisesta. Seagulls on kauttaaltaan laadukas joukkue ilman selkeitä heikkouksia.