Pyrintö aloittaa 10. peräkkäiset pudotuspelinsä lauantaina Salohallissa runkosarjavoittajan Vilpas Vikingsin kotiareenalla.

Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen odottaa mielenkiinnolla tulevia kohtaamisia.

– Vilpas voitti ansaitusti runkosarjan ja oli tasaisin suorittaja läpi kauden. Tämä oli erittäin hienoa asia koko salolaisen koripallon ja koko Korisliigan kannalta. Heidän puolustuspelaamisensa on sarjan eliittiä ja laadukas hyökkäysarsenaali tasapainottaa pelaamista toisessa päässä. [Juwan] Staten, [Desmond] Williams ja [Mikko] Koivisto omalla henkilökohtaisella osaamisellaan nostavat entisestään hyvin pelaavan joukkueen suoritustasoa. Näistä ymmärrettävistä syistä Vilpas lähtee ottelusarjaan suurena ennakkosuosikkina ja me vastaavasti nöyrinä haastajina. Toisaalta näistä syistä myös Vilppaalla on kaikki paineet tässä otteluparissa ja voimme itse lähteä vapautuneemmin pelaamaan ja tekemään omaa juttuamme paremmin, Palviainen miettii otteluparin lähtökohtia seuran sivuilla.

Pyrintö punnersi pudotuspeleihin dramaattisesti nousten ensin viime hetkien voittoon Nokiasta pitkän takamatkan jälkeen ja voitti sen jälkeen Korihait KTP:n hävitessä samaan aikaan Seagullsille. Pyrintö onkin voittanut viidestä viime pelistään neljä ja hiljalleen viime kauden hopeamitalistin palaset ovat loksahtaneet kohdilleen.

– Oma pelaamisemme on ollut nousujohteista viime aikoina ja olemme kasvaneet joukkueena pala palalta viimeisen reilun kuukauden aikana. Hienoa kohdallamme, että kausi jatkuu ja pääsemme terveellä joukkueella haastamaan Vilpasta, Palviainen hehkuttaa.