Kaikki seitsemän otteluaan maaliskuussa voittaneen ja runkosarjan kärkipaikan vieneen Salon Vilppaan pelinrakentaja Juwan Staten, 24, on nimetty Korisliigan maaliskuun pelaajaksi.

185-senttinen West Virginian yliopiston kasvatti oli tasaisen viikinkilauman johtaja voittoon päätyneissä kärkiotteluissa Seagullsia ja Karhua vastaan.

Brown taituroi Seagullsia vastaan 16 pisteen, kolmen levypallon ja seitsemän syötön saldon ja rankaisi Karhua Kauhajoella 20 pisteellä ja viidellä syötöllä.

Leveällä ja tasaisella rotaatiolla runkosarjavoittonsa vieneestä Vilppaasta Staten toimi koko kauden tyylipuhtaan pelinrakentajan roolissa. Maaliskuussa Statenin keskiarvot olivat 15,2 pistettä, 2,0 levypalloa ja 6,0 syöttöä ottelua kohden. Kahden pisteen hyppyheittoaan Staten viljeli hyvällä 52,2% kahden pisteen osumatarkkuudella.

Korisliigan kuukauden pelaajina palkittiin kauden 2016-17 aikana Seagullsin Raymond Cowels III (lokakuu) ja Gerald Lee Junior (marraskuu), Vilppaan Desmond Williams (joulukuu), Karhun Bojan Sarcevic (tammikuu), Kataja Basketin Daniel Mullings (helmikuu) ja Vilppaan Juwan Staten (maaliskuu).