Korisliigan viimeisenkin puolivälieräsarjan toinen ottelu pelattiin keskiviikkona, kun BC Nokia isännöi Joensuun Katajaa. Vielä päätösjaksolla tappioasemassa ollut BC Nokia venyi kotiyleisönsä tukemana vahvaan loppukiriin ja tasoitti otteluvoitot komealla 79-75 (34-43) –kotivoitolla.

Fyysisen avausottelun kanssa samasta muotista valettu ottelusarjan toinen kamppailu Nokian palloiluhallilla piti huolen siitä, että tunnelataus joukkueiden välillä ei ainakaan tuntuvasti ehdi kylmetä perjantain kolmanteen osaotteluun mennessä. Ottelu kulki pitkään vierasjoukkueen hallinnassa, mutta näätäpaitojen terävöitynyt puolustus ja kotiyleisön hurja kannustus siivittivät BC Nokian lopulta loppukiriin ja 79-75 (34-43) –kotivoittoon.

Ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 1-1.

Päätösjaksolla Katajan etukentän raatajien, Kervin Bristolon ja Vesa Mäkäläisen johdolla vierasjoukkue nousi vajaat 7 minuuttia ennen ottelun loppua kuuden pisteen karkumatkalle ja näytti karkaavan Joensuuhun ottelusarjassa 2-0 –johdossa. Näätäpaitojen takamies Javier Duren ja sentteri Papa Dia johdattivat isännät kuitenkin vastaansanomattomaan 16-0 –pisteputkeen, jolla BC Nokia nousi jo kymmenen pisteen johtoasemaan vain kolme minuuttia ennen päätössummeria.

Päätösminuutilla Jarekious Bradleyn tuotua vierasjoukkueen kuuden pisteen päähän, osuivat kotijoukkueen Niko Mattila ja Henri Hirvikoski yhteensä vain kertaalleen neljästä vapaaheitosta, mutta voittoa ei Kataja onnistunut enää isäntien käsistä riistämään. Darryl Bryantin kolmonen nelisen sekuntia ennen päätössummeria kavensi eron neljään pisteeseen, mutta sen isompaa draamaa eivät kamppailun päätöshetket enää tarjonneet.

Näätäpaitojen riveistä kovinta jälkeä tekivät joukkueen pisteykkönen Dia (16/7/3 syöttöä), Duren (11/8/3 syöttöä) sekä takamies Isaiah Wilkerson (13/6). Kapteeni Henri Hirvikoski liekitti korisukkaa 14 pisteen edestä (3p 4/7) ja monipuolinen laituri Eldar Skamo oli joukkueen hyökkäyksen moottori 8 pisteellä, 7 levypallolla ja 5 koriin johtaneella syötöllä.

Katajan Rion Brown ja Darryl Bryant heittivät 14 pistettä mieheen, Teemu Rannikon operoidessa 13 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä. Kokenut Mäkäläinen säesti 11 pisteellä, 3 levypallolla ja 2 koriin johtaneella syötöllä.