Kouvojen Korisliiga-joukkueen pelaaja Steven Pledger sai torstaina 6.4. tiedon antamastaan positiivisesta dopingnäytteestä sekä antidopingsäännöstön perusteella langetetusta urheilun väliaikaisesta toimintakiellosta.

Seuraavassa Pledgerin antama lausunto Kouvojen kotisivuilla:

– Olen käyttänyt 11-vuotiaasta lähtien päivittäin lääkärin määräämää reseptilääkettä. En ymmärtänyt, että minun olisi pitänyt hakea erivapautta lääkkeen käytölle heti kauden alussa, enkä myöskään ilmoittanut lääkkeen käytöstä seuran lääkärille. Ilmoitin asiasta ennen dopingtestin antamista testaajille, mutta valitettavasti se ei dopingsäännöksen mukaan ole riittävä toimenpide.

– Olen pahoillani ja kannan vastuun tapahtuneesta. Tarvitsen kuitenkin lääkitystä jokapäiväisessä elämässäni. Toivon, että nämä faktat huomioon ottaen tuleva rangaistukseni on mahdollisimman lievä. Tulen jättämään joukkueen, jotta se saa tarvitsemansa rauhan kauden tärkeimpien pelien alkaessa. Toivon Kouvoille kaikkea parasta ja kiitän seuraa saamastani tuesta ja ymmärryksestä, Pledger toteaa Kouvojen sivuilla.

Dopingrike on saatettu Kouvojen seurajohdon tietoon 6.4.2017 klo 21:00 illalla. Seuraavassa

– Tuemme Steveniä loppuun asti. Hän on tehnyt asiassa virheen, mutta tosiasiat huomioon ottaen katsomme, että kyse on enemmän huolimattomuudesta kuin vakavasta rikkeestä. Pledger on muiden amerikkalaispelaajien tavoin käynyt ennen kauden alkua Koripalloliiton Heads Up! -koulutuksessa, jossa SUEK on kertonut pelaajille antidopingkäytännöistä ja -säännöistä.

– Tämä asia olisi pitänyt hoitaa kuntoon etukäteen, ja tällä kertaa näin ei tapahtunut. Tapahtunutta ei valitettavasti enää saa tapahtumattomaksi. Testituloksen ja todetun dopingrikkomuksen vuoksi Pledger ei ole enää mukana Kouvojen toiminnassa kaudella 2016–2017 ja hän palaa kotimaahansa välittömästi, Kouvojen puheenjohtajan Sami Pousi kommentoi.

Asian keskeneräisyyden takia Steven Pledger tai Kouvot ei tässä vaiheessa halua kommentoida asiaa tämän enempää.