Kataja Basket päätti BC Nokian kauden voittamalla puolivälieräsarjan otteluvoitoin 3-1. Neljännessä pelissä Näädät taisteli itsensä iskuetäisyydelle, mutta Kataja voitti lopulta 69-74 (37-47).

Ensimmäinen puoliaika oli Näädille vaikea, kun Kataja keräsi toisen neljänneksen puoleen väliin mennessä kymmentä pistettä hipovan johdon. Runsas kotiyleisö joutui astelemaan palloiluhallin aulaan puoliajalla pureskellen kynsiään vierasjoukkueen johtaessa 37-47.

Kuten läpi pudotuspelisarjan, Näädät kieltäytyi heittämästä pyyhettä kehään. Jostain löytyi jälleen energia ja voitontahto, jolla kotijoukkue ansaitsi putoamisesta huolimatta pisteet kotiinsa.

– Puoliajalla sovittiin, että tehdään mitä tahansa vain pitää tehdä, jotta päästään iskuetäisyydelle, kapteeni Henri Hirvikoski kertoi BC Nokian sivuilla.

Ja Näädät tekivät kaikkensa. Kolmannen neljänneksen loppuun mennessä ero revittiin kolmeen pisteeseen 57-60, vaikka Kataja onnistui tappamaan jokaisen flow-tilan jo alkuunsa.

Päätösneljännes alkoi räjäyttävästi, kun Papa Dia ajoi Kervin Bristolista ohitse ja rämäytti and one -donkin, joka nostatti konservatiivisimmatkin katsojat hurraamaan. Hetkeä myöhemmin Hirvikoski näpäytti kolmosen, jolla Nokia meni johtoon 63-62 ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Katajan leirissä oli synkkiä pilviä, kun Bristol joutui vaihtopenkille viiden virheen vuoksi, minkä myötä Nokia pelasi määrätietoisesti palloa Dialle sisään. Tulokset jäivät ikävä kyllä löyhäksi, kun Tommi Huolila nousi esiin omaan tapaansa tiukassa paikassa.

– Tommi teki miehen työn Papan kanssa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

Näädillä oli vaikeuksia saada onnistumisia ja toisessa päässä Kataja teki tarvittavan, jotta valtikka siirtyi vierasjoukkueelle. Erityisesti Darryl Bryant löysi tiensä jatkuvasti vapaaheittoviivalle ja viimeisellä minuutilla Näätien kavennusyritykset pyörähtelivät raudoista ulos.

– Kovalla taistelulla päästiin iskuetäisyydelle, vähän johdettiinkin jossain vaiheessa, mutta lopulta ei riittänyt. Näistä menee aina parempi joukkue jatkoon. Kataja oli parempi ja ansaitsi paikkansa neljän joukossa, Hirvikoski virkkoi.

– Kiitoksia koko kaudesta. Staffi ja pelaajat on tehnyt todella hyvää työtä, ja olen helkkarin ylpeä koko sakista. Kiitos myös yleisölle, joka on koko kauden käynyt katsomassa. Tänään täällä oli aivan maaginen tunnelma taas. Tällaisen joukkueen ja yhteisön kapteenina on etuoikeutettua olla, Hirvikoski kiitti lehdistötilaisuudessa.