Tuukka Kotti oli ilmiliekeissä, kun Crailsheim Merlins otti pakkovoiton Saksan ProA-liigan puolivälierissä. Pudotuspelivoittoa pääsivät juhlimaan myös Alexander Madsen ja Jukka Toijala. Roope Ahonen voi aloittaa keskittymisen pudotuspeleihin, sillä Kreikan liigassa pelattiin viimeinen runkosarjakierros.

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins oli selkä seinää vasten ottelusarjassa Oettinger Rocketsia vastaan, kun Merlins oli hävinnyt kaksi ensimmäistä kohtaamista. Merlins piti kautensa elossa ottamalla kotikentällään 100-89 (56-37)-voiton. Kotti oli tehokas tilastoiden 16 minuutissa 17 pistettä heittäen kaikki kuusi pelitilanneheittoaan koriin ja vapaaheitotkin 5/6. Kotti tilastoi myös viisi levypalloa, yhden syötön ja yhden torjunnan. Joukkueiden neljäs ottelu pelataan lauantaina. Välieriin selviää kolmella voitolla.
Ottelutilastot

Madsenin USK Praha tasoitti otteluvoitot 1-1 Opavaa vastaan selkeällä 74-49 (40-25)-voitolla. Madsen uurasti kentällä 26 minuuttia tilastoiden kolme pistettä, kuusi levypalloa, yhden syötön ja kaksi torjuntaa. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Opavan kotikentällä ensi viikolla. Välieräpaikkaan vaaditaan neljä voittoa.
Ottelutilastot

Toijalan valmentama Steaua Bukarest otti toisen voittonsa Pitestistä, kun Steaua oli toistamiseen kotonaan parempi 105-90 (54-28). Steaua johtaa nyt otteluvoitoin 2-0 ja seuraavat kaksi ottelua pelataan Pitestin kotikentällä. Jatkoon pääsee kolmella voitolla.
Ottelutilastot

Ahosen Kolossos päätti Kreikan runkosarjan 73-53 (45-26)-voittoon Trikalasta. Ahonen heitti 25 minuutissa kymmenen pistettä, otti kolme levypalloa ja antoi kaksi syöttöä. Kolossos sijoittui runkosarjassa lopulta seitsemänneksi ja kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kreetalaisen Rethymnon. Ahonen pelasi runkosarjan 7,3 pisteen, 1,8 levypallon ja 2,1 syötön keskiarvoilla.
Ottelutilastot

Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Frankfurt Skylinersin pudotuspelihaaveet karkasivat käytännössä ulottumattomiin, kun se hävisi vieraskentällä niukasti Bayreuthille jatkoajalla 98-99 (81-81, 49-38). Huff ei ollut Skylinersin kokoonpanossa. Skyliners on sarjassa kymmenentenä ja pudotuspelipaikkaan on matkaa kolme voittoa, kun Skylinersillä on kolme ottelua pelaamatta.
Ottelutilastot