Helsinki Seagulls tasoitti välieräsarjan Kataja Basketia vastaan lukemiksi 1-1, kun Seagulls nappasi kotivoiton joensuulaisista Kisahallissa sunnuntai-iltana hyökkäysvoittoisen ottelun päätteeksi loppuluvuin 93-87 (44-46).

Ottelun avausneljännes oli näyttävää ilotulitusta, kun molemmat joukkueet osuivat kaaren takaa kiitettävällä prosentilla. Ensimmäinen kymppi meni kuitenkin vieraiden tahdissa, kun Ilari Seppälä (23/5) johdatti Katajan 17-21 -taukojohtoon.

Rion Brown vei vieraat toisella neljänneksellä jo kymmenen pisteen karkumatkalle, mutta huippupelin pelannut Antto Nikkarinen (25/1/8 syöttöä) sekä Gerald Lee Jr. (12/3) pitivät isännät iskuetäisyydellä onnistumisillaan. Carl Lindbomin (12/8) buzzer-beater kolmonen nosti Seagullsin kahden pisteen takaa-ajoasemaan puoliajalle mentäessä.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue otti ohjakset käsiinsä Raymond Cowels III:n (22/5) kolmella perättäisellä onnistuneella kolmosella. Lindbomin kolmen pisteen onnistuminen piiskasi Seagullsin jo 11 pisteen johtoon, eikä Kataja tuntunut löytävän aseita kotijoukkueen pysäyttämiseksi. Päätösneljännekselle lähdettäessä tilanne oli isännille 71-61.

– Me emme huolehtineet pallosta ja annoimme Seagullsin pelaajien tehdä asioita, joita he eivät saisi tehdä, joensuulaisten päävalmentaja Greg Gibson manasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Kataja ei turhia aikaillut takaa-ajonsa kanssa, sillä Seppälä ja Rion Brown (17/5/4) toivat vieraat nopeasti pisteen päähän ja peli oli jälleen täysin auki. Tilanne aaltoili korista koriin loppuminuutit, kunnes Nikkarinen hoiti kovilla ratkaisuillaan sekä vapaaheitoillaan voiton Seagullsille.

– Hyvä peli, kuten ensimmäinenkin. Onneksi saimme ne heitot lopussa sisään, joilla voitetaan otteluita. Jotain uutta täytyy keksiä torstaille, jotta olemme silloin iskussa, Seagulls-luotsi Mikko Larkas tuumi.