Daniel Janssonin Weissenhorn Youngstars varmisti nousun Saksan ProA-liigaan selvitettyään tiensä ProB:n finaaliin. Kreikassa Roope Ahosen Kolossos tasoitti pudotuspelisarjan ja Espanjassa Sasu Salin vei suomalaiskohtaamisen ja Petteri Koponen oli hyvässä vireessä.

Youngstars eteni finaaliin voittamalla kolmannessa ja ratkaisevassa välierässä Bochum AstroStarsin 81-55 (46-21). Sarjan voitosta se taistelee PS Karlsruhea vastaan. Youngstars on pelannut koko kauden pelkästään saksalaisjoukkueella ja nimensä veroisesti nuorilla pelaajilla. Youngstars on Saksan Bundesliigaa johtavan Ulmin alle 20-vuotiaiden joukkue.

– Aika kovia tyyppejä nämä minun räkänokat ovat – myös pelaamaan paineen alla. Emme suoraan sanottuna ole millään lailla keskittäneet koko tänä aikana mitään fokusta nousutavoitteeseen, vaan olemme ihan vilpittömästi nauttineet yhdessä olemisesta ja kilpailemisesta. Nyt pitää siirtää ajatukset finaaliin. PS Karlsruhe on ihan pirun kova jengi, jota emme ole pystyneet tällä kaudella voittamaan, Jansson toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Kolossos tasoitti puntit Kreikan liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Rethymon kanssa ottamalla vahvan toisen puoliajan esityksen ansiosta 78-73 (32-39)-voiton. Ahonen merkkautti tilastoihin 26,5 minuutissa yhdeksän pistettä ja kolme levypalloa. Otteluvoitot ovat nyt 1-1 ja ratkaiseva kolmas ottelu pelataan keskiviikkona.

Espanjan liigassa Salinin Gran Canaria voitti kotonaan Jamar Wilsonin Estudiantesin 104-86 (50-33). Salin pussitti 19 minuutissa seitsemän pistettä, otti kaksi levypalloa ja riisti kahdesti. Wilsonin saldoksi tuli 16 minuutissa kaksi pistettä. Gran Canaria on sarjassa kuudentena ja Estudiantes on sijalla 11. Tappio tiesi Estudiantesin pudotuspelihaaveiden kariutumista, sillä madridilaisilla on kahdeksan parhaan joukkoon matkaa kolme voittoa, kun sillä on kolme peliä jäljellä.

Koposen Barcelona otti tärkeän voiton kukistaessaan kotikentällään Malagan 89-70 (49-35). Koponen teki jälleen takuuvarmaa työtä 11 pisteellä, yhdellä levypallolla ja yhdellä riistolla. Barcelona on tällä hetkellä kiinni neljännessä sijassa.