Petteri Koponen valottaa uusimmassa Ylen blogissaan pelinumeroiden merkitystä ja niiden taistelusta joukkueen sisällä.

Koposen pelinumero on vaihdellut paljon uran aikana. Maajoukkueessa hänet on totuttu näkemään numerolla 11, mutta seurajoukkueessa vakiintunutta numeroa ei ole ollut. Hongassa ja Himkissä hän pelasi numerolla kahdeksan, Bolognassa numerolla kuusi ja nyt Barcelonassa numerolla 25.

– Pelinumero on aina vähän riippunut siitä, mitä on itse halunnut ja mitä on ollut käytettävissä. Aina numerot eivät ole vapaana eikä edes lahjonta auta, vaikka sitäkin on yritetty, hiljattain 29-vuotispäiviään viettänyt Koponen kertoo Ylen sivuilla.

Koposellakin on omat mielitietyt numerot, mutta Barcelonassa niitä ei ollut tarjolla, joten hän joutui hakemaan itselleen uuden numeron.

– Useimmiten kaikki haluavat tietyn numeron, eivätkä he helpolla luovu niistä. Itselleni numerot ovat joko 8 tai 11. Aina se ei ole kuitenkaan mahdollista. Barcelonassa numerolla 8 pelaa Pau Ribas ja 11 on Juan Carlos Navarron numero. Päätin sitten ottaa numeron 25, kun se on samalla poikani syntymäpäivä, niin siinä on sitten jonkinlainen merkitys ja yhteys. Se on ihan hyvä numero, Eezy Basket –katukoristapahtuman kummina toimiva Koponen valottaa.

Yksi numero on pysynyt Koposella kuitenkin vakiona.

– Maajoukkueessa numeroni on aina ollut 11. Sielläkin tosin halusin kasin, mutta tullessani maajoukkueeseen kokeneella Lehtorannan Samilla oli kasi käytössä eikä minulla ollut noviisina mitään asiaa siihen numeroon.

Lue Koposen blogi kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.