Susijengille arvottiin sunnuntaina vuoden 2019 MM-kisojen karsintalohko. Suomen arpaonnea voi pitää hyvänä, sillä ykköskategorian huippumaat vältettiin ja lohkoon nostettiin Tshekki, Islanti sekä myöhemmin pelattavien esikarsintojen lohkovoittaja.

Eezy Basket –katukoristurnauksen kummina toimivan Petteri Koposen mukaan lohkotulos oli Suomelle hyvä.

– Kun katsoo joitain toisia lohkoja, niin kyllä siellä on vielä kovempia lohkoja ja kovempia maita. Lisäksi Tshekki ja Islanti ovat faneille hyviä maita lähteä katsomaan pelejä, Koponen kirjoittaa Ylen sivujen blogissaan.

Tshekki pelasi viime EM-kisoissa erinomaisesti ollen seitsemäs ja Islanti on tekemässä vahvaa nousua huipulle. Lohkon kolme parasta etenevät jatkokarsintaan, mutta Koponen tiedostaa, ettei edessä ole mikään läpihuutojuttu.

– Lohko ei ole kuitenkaan missään nimessä helppo. Islannista saamme jo vähän tuntumaa tulevissa EM-kisoissa ja Tshekki on tosi kova joukkue, joka pelasi viime EM-kisoissa erittäin hyvin. Siellä ovat muun muassa Tomas Satoransky ja Jan Vesely, jotka ovat tosi kovia pelaajia. Saa nähdä kuitenkin miten NBA vaikuttaa asiaan, mutta sen näkee sitten. Joka tapauksessa tämä oli meille hyvä arvontatulos ja mielestäni voimme taistella lohkovoitosta.

Koponen uskoo vahvasti Suomen mahdollisuuksiin edetä lopputurnaukseen.

– Kiinan kisoissa nähdään 32 maata entisen 24 sijaan ja niistä 12 tulee Euroopasta. Mielestäni oli oikea linjaus ottaa enemmän maita, sillä taso on erittäin laaja eikä helppoja pelejä ole yhtään. Oman mielenkiintonsa karsintoihin tuo se, ettei NBA-pelaajia tulla näkemään kaikissa peleissä. Meillä se ei välttämättä vaikuta niin paljon, mutta esimerkiksi Ranskalla on noin 10 NBA-pelaajaa yleensä joukkueessaan. Siinäkin mielessä meillä on hyvä tilanne. Uskon täysin mahdollisuuksiimme päästä MM-kisoihin, Koponen toteaa.

Lue Koposen blogi kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.