Katajan ensimmäinen mahdollisuus Pantterin nostamiseen on Salohallissa keskiviikkona. Kataja on kertaalleen jo Salossa voittanut, kun avausottelu kääntyi Daniel Mullingsin viimeisen sekunnin korilla Katajalle pisteen erolla. Ottelusarjan kolmas ottelu taas päättyi Vilppaan kahden pisteen voittoon, kun Juwan Staten naulasi keskimatkan hyppyheitollaan salolaisille ottelusarjan avausvoiton.

Kun myös ottelusarjan neljäs vääntö Joensuussa ratkesi vasta viimeisellä minuutilla, on myös Vilpas osoittanut iskukykynsä vaikka takaa-ajajan asemassa ottelusarjassa onkin.

– Vilpas on erittäin hyvä heittojoukkue ja Staten pitää valtavaa vauhtia aina kun saa mahdollisuuden. Meidän täytyy onnistua rajoittamaan Vilppaan juoksumahdollisuuksia mahdollisimman tehokkaasti ja sillä tavalla viedä heiltä pois esimerkiksi heille luonnolliset kolmoset siirtymätilanteista, Katajan Vesa Mäkäläinen linjaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Ei Vilpas myöskään huono levypallojoukkue ole. Al’lonzo Coleman ja Brandon Edwards pystyvät aiheuttamaan meille ongelmia sillä osastolla mikäli emme ole jatkuvasti valmiita kamppailemaan jokaisesta levypallosta.

Millä eväin Kataja sitten pääsee nostamaan Pantteria – kenties jo keskiviikkona Salohallissa? Mäkäläisen vastuulle lankeaa varmasti ainakin sunnuntaina vahvassa vireessä olleen Colemanin hidastaminen, mutta Vilppaan laaja materiaali tarjoaa

– Kyllä se vaatii onnistumisia niissä perusasioissa. Puolustuspelaamisen pitää olla ehjää ja levypallopelaamisen vahvaa. Emme ole heittäneet hirveän hyvin Salossa, joten silläkin puolella olisi parannettavaa, Mäkäläinen listaa.

– Statenin varalle pitää varmaan keksiä myös jotain, mies oli aika hyvä viime ottelussa. Vilpas on kaiken kaikkiaan erittäin kova jengi, eikä heitä vastaan saa mitään ilmaiseksi. Kaikki pitää ansaita.