Joensuun Kataja on ollut läpi kevään koko Korisliigan kuumimpia joukkueita ja nyt joensuulaisryhmä on enää yhden voiton päässä mestaruudesta. Vilpas selvitti Katajan ensimmäisen ottelupallon keskiviikkona, mutta sentteri Tommi Huolila tietää, että Katajan oma pelaaminen tarjoaa joukkueelle kaikki avaimet voittoon lauantain kuudennessa finaaliottelussa.

Katajan kauden 2014/15 mestarijoukkueen avainpelaajaksi noussut sentteri Huolila on tällä kaudella jatkanut joensuulaisten riveissä tutuksi tullutta, äärivarmaa suorittamistaan. Läpi kauden 3,7 pisteen, 3,0 levypallon ja 0,9 torjunnan keskiarvoilla urheillut Huolila on avausviisikon sentterin Kervin Bristolin takana pitänyt huolen siitä, että Teemu Rannikko ja Katajan hyökkäys saavat Bristolin istuessa nauttia laadukkaista skriineistä, vahvoista rullauksista ja esimerkillisestä puolustuspään työskentelystä.

Finaalisarjassa Kataja on ollut erityisen vahva kotiparketillaan, kuten olettaa saattaa. Salohallissa pelatut ottelut ovat olleet tasaisia, eikä Kataja ole vielä vieraskentällä yltänyt yli 75 pistettä korkeampaan saaliiseen, jonka joukkue kirjautti finaalien avauskamppailun trillerivoitossa. Mehtimäen Jäähallissa Katajan hyökkäyskoneisto on puolestaan kahdessa ottelussa lapioinut keskimäärin 91 pistettä per ottelu.

Finaalisarjan jokaisessa ottelussa torjunnan tilastoihinsa kirjauttanut Huolila antaa ison osan kunniasta joensuulaisyleisölle.

– Jäähallissa on hyvät puitteet operoida ja kotiyleisön tuki sekä kannustus kohottavat varmasti jokaisen pelaajan mieltä. Siitä on hyvä ammentaa rohkeutta sekä virtaa ja sitä kautta saamme peliin lisää vauhtia, Huolila kiittelee joensuulaiskannattajien tukea Koripalloliiton tiedotteessa.

– Saamme olla Joensuussa kiitollisia siitä, miten hyvin yleisöä on löytänyt peleihin koko kevään aikana.

Katajan toinen ottelupallo mestaruuden voittamiseen on lauantaina, tuon samaisen kotiyleisön tukemana.

Katajan ensimmäinen mahdollisuus mestaruuden voittamiseen oli keskiviikkona Salohallissa. Matias Ojalan ja Juwan Statenin loukkaantumisista huolimatta Vilpas pystyi kotiyleisönsä edessä venymään voittoon ja venytti ratkaisun ainakin lauantain kuudenteen finaaliotteluun.

Lauantaina pelataan kuitenkin Mehtimäen Jäähallissa, jossa Kataja on ollut kahdessa aikaisemmassa ottelussa todella vakuuttava erityisesti hyökkäyspäässä parkettia. Rannikon johtama Katajan hyökkäys on onnistunut Joensuussa luomaan laadukkaita heittoja joko kolmen pisteen kaaren taakse tai suoraan korirenkaan läheisyyteen kuin liukuhihnalta.

Rannikon ja Bristolin sekä Huolilan kesken suoritetut palloskriinit ovat tuon hyökkäyksen ytimessä. Minkälaista Rannikon kanssa on pelata sentterin näkökulmasta?

– Rannikon kanssa pelaaminen on todella antoisaa. Hän osaa lukea peliä mestarillisesti ja vaatii pieniä yksityiskohtia toteutettavaksi oikein, jonka vuoksi miehen kanssa on todella hauska pelata, Huolila hehkuttaa konkaritakamiestä.

– Tarkkana saa itsekin olla, ettei miehen syötöt pääse yllättämään!

Toinen Katajan ase finaalisarjassa on ollut hyökkäyslevypallopelaaminen. Parhaimmillaan Kataja on saanut hyökkäyslevypalloista valtavan edun ja tuntuvan määrän ylimääräisiä, laadukkaita heittoja. Mitään erikoista Katajan leirissä ei kuitenkaan olla suunniteltu, vaan kyse on enemmän luontaisesta intensiteetin nostamisesta kamppailutilanteissa.

– En osaa sen viisaampaa arvausta antaa kuin sen, että olemme menneet irtopalloihin ehkä hieman voimakkaammin kuin aikaisemmin kauden aikana, Huolila toteaa.

Miten Kataja sitten pitää huolen, ettei finaalisarja siirry enää Salohalliin sunnuntaiksi?

– Kyllä me lähdetään pelaamaan ihan sitä meidän omaa peliä. Tässä vaiheessa ei ole enää varaa uhrata ajatuksia mihinkään muuhun, kuin itse peliin ja jokaiseen yksittäiseen tilanteeseen kerrallaan, Huolila linjaa.