BC Nokia on solminut kaksivuotisen sopimuksen 21-vuotiaan laiturin Aapeli Alasen kanssa.

Lahtelaislähtöinen 201-senttinen Alanen pelasi edelliskaudella Korisliigaa Korihaiden riveissä 6,5 pisteen ja 1,7 levypallon keskiarvoilla. Alasen myötä Näätien ensi kauden kokoonpano on vahvistuksia lukuun ottamatta valmis.

Nuoresta iästään huolimatta Alanen teki debyyttinsä miesten liigatasolla jo kaudella 2012/2013 kasvattajaseuransa Namika Lahden riveissä. Lahdessa Alanen voitti A-poikavuosiensa päätteeksi SM-kultaa ja palkittiin A-poikien SM-sarjan vuoden pelaajaksi.

Juniorivuosien jälkeen Alanen siirtyi kaudeksi 2015/2016 Loimaalle Bisonsiin, jossa hän pelasi Korisliigassa kuusi ottelua 3,0 pisteen ja 2,7 levypallon keskiarvoilla. Valtaosa minuuteista tuli kuitenkin FoKoPon Divari A -joukkueessa, jossa Alanen tehtaili keskimäärin 11,6 pistettä ja 5,2 levypalloa ottelua kohden.

– Hyvillä mielillä tulen Nokialle ja varmasti hyvät pari vuotta tiedossa. Odotukset ovat, että pääsen kehittymään ja pelaamaan Korisliiga-tasolla. Joukkueelta odotan, että pystyisimme saamaan kotiedun pudotuspeleihin ja olemaan joukkue, joka pelaa pitkälle kevääseen, Alanen kertoo nokialaisten sivuilla.

– Aapelilla on takana hyvä kausi Korihaissa, jossa hän osoitti olevansa liigatason pelaaja. Kolmospaikan pelaajaksi hän on erittäin pitkä ja ulottuva ja pystyy puolustamaan käytännössä pelipaikkoja 1-4. Itselle Aapeli on tuttu jo junnumaajoukkueista ja sieltä asti olen nähnyt miehessä paljon potentiaalia, jota nyt on sitten tarkoitus kovalla työllä jalostaa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Nuorten maaotteluissa Alanen on pitkäaikainen vakiokasvo, jolta löytyy vyöltään yhteensä 70 ottelua Suomi-paidassa. Viimeisimpänä Alanen edusti Suomea kesän 2016 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisoissa.

– Aapeli oli juuri se pelaaja, jonka projektiimme halusimme. Hän sopii mainiosti sekä konseptiimme että pidemmän tähtäimen tavoitteisiimme. Meillä alkaa nyt olla kasassa oikein hyvä nippu, jonka kanssa on kiva painaa hommia ja kehittyä.

Alasen lisäksi BC Nokialla on sopimukset kaudesta 2017/2018 Nicolai Andersenin, Daniel Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu A-poikaikäinen Antti Ahonen.