Pettymyksellisen Espanjan liigan runkosarjan sekä Euroliigan pelannut Barcelona katselee uusia valmentajavaihtoehtoja Georgios Bartzokasin tilalle.

Kreikkalaisvalmentaja teki viime kesänä Barcelonan kanssa kolmen vuoden sopimuksen, mutta kausi on mennyt joukkueen osalta odotuksiin nähden pahasti alakanttiin. Nyt Eezy Basket –katukoristurnauksen kummina toimivan Petteri Koposen Barcelona yrittää havitella koripallotoimittaja David Pickin mukaan päävalmentajakseen kokenutta David Blattia.

Blatt valmensi tällä kaudella turkkilaista Darussafakaa, mutta seura ei ole saamassa osallistumisoikeutta ensi kauden Euroliigaan, joten Blatt on lähtökuopissa, vaikka hänellä on voimassa oleva sopimus. Barcelonan lisäksi israelilaisluotsia yrittää houkutella myös Maccabi Tel Aviv.

Blatt voitti Maccabissa Euroliigan vuonna 2014 ja siirtyi sen jälkeen NBA:han ja Cleveland Cavaliersin peräsimeen toissa vuonna. Ensimmäisenä kautenaan hän johdatti joukkueen finaaleihin, mutta silloin Cleveland hävisi Golden State Warriorsille. Seuraavana kautena hän sai yllättäen potkut kesken kauden, vaikka Cleveland johti itäistä konferenssia. Cleveland voitti lopulta mestaruuden ja Blatt oli oikeutettu saamaan mestaruussormuksen, jonka hän tiettävästi nappasi sormeensa.

David Pick

@IAmDPick
Sources tell me Maccabi and Barcelona sent officials to Istanbul during FINAL FOUR to lure David Blatt out of his deal with Dogus.

Jos et näe twiittiä oikein, voit katsoa sen täältä.