Suomen kanssa samassa EM-alkulohkossa pelaava Puola saattaa saada sentterijärkäle Maciej Lampen mukaan EM-joukkueeseensa.

Urallaan muun muassa NBA:ssa ja useissa eurooppalaisissa huippuseuroissa pelannut Lampe pelasi viime kaudella Kiinassa Shenzhen Leopardsin riveissä ja joutui kauden jälkeen lonkkaleikkaukseen. Alun perin toipumisennuste ei luvannut hyvää Lampen toipumiselle pelikuntoon ennen tulevia EM-kisoja, mutta päävalmentaja Mike Taylor kertoo puolalaislehti Przeglad Sportowyn sivuilla Lampen kuntoutumisen sujuneen odotettua nopeammin. Hänen pelaamisensa on kuitenkin vielä epävarmaa.

– Päätös hänen pelaamisestaan EM-kisoissa saatetaan tehdä vasta viikko ennen kisoja, Taylor toteaa.

Lampen puuttuminen olisi kova isku Puolalle, sillä EM-karsinnoissa hän oli joukkueensa parhaimmistoa 14,6 pisteen ja 7,4 levypallon keskiarvolla. 211-senttisen sentterin poissaolo jättäisi myös valtavan aukon Puolan korin alle, sillä Washington Wizardsin Marcin Gortat ei ole ainakaan vielä pyörtänyt päätöstään palata maajoukkueympyröihin. Lampen ollessa sivussa Puolan katseet kohdistuvatkin Gonzagan yliopistossa vahvaa jälkeä tehneeseen 23-vuotiaaseen Przemyslaw Karnowskiin. 216-senttinen järkäle on ilmoittautunut tämän kesän NBA:n varaustilaisuuteen.