Kobrien tulevan kauden päävalmentajana aloittaa Lars Ekström.

53-vuotias Ekström omaa pitkän pelaajauran sekä liigassa että maajoukkueessa. Pääsarjatasolla Ekström on valmentanut Namika Lahtea kaudet 03-07sekä Porvoon Tarmoa 07-08, Espoon Honkaa 09-10 ja KTP:tä 11. Viime kausi kului päävalmentajana Japanissa. Ekström valittiin 04 ja 07 korisliigan vuoden valmentajaksi.

– Into on kova päästä taas tositoimiin Korisliigassa. Meillä on yhteinen visio lähteä kehittämään lapualaista koripalloa eteenpäin. Olen seurannut Korisliigaa jonkun aikaa sivusta ja sarja sekä pelaajat ovat menneet kovasti eteenpäin. Luonnollisesti edustusjoukkue on tärkeä, mutta näen lähes yhtä tärkeäksi Kobrien omien junioreiden kehittämisen. Lähdemme rakentamaan lapualaista koripalloa siten, että pyrimme saamaan omia junioreita mahdollisimman paljon tavoitteelliseen harjoitteluun. Ville Turja jatkaa apuvalmentajana ja on sinänsä loistavaa, että hänet on juuri valittu suorittamaan HKVT-koulutusta. Valmentajan työhän on ikuinen oppimisprosessi ja uskon, että työskentely Villen kanssa auttaa meitä molempia. Kesän aikana kokoonnumme pelaajien kanssa muutamalle leirille, jossa käymme läpi omaehtoista harjoittelua. Itse muutan Lapualle elokuun alussa, jolloin aloitamme joukkueharjoitukset, Ekström kertoo Kobrien sivuilla.

Lähes 10 vuotta Kobrien valmennusportaaseen kuulunut Ville Turja jatkaa valmentajana. Turja on pelaamisen ohella toiminut sekä ykkösdivisioonassa että Korisliigassa valmentajana jo usean kauden ajan. Kaudet 10-12 Turja toimi divarissa päävalmentajana piiskaten joukkueen molemmilla kerroilla divarifinaaliin. Vastustaja vei kuitenkin finaalit molemmilla kerroilla. Kauden 12 päätteeksi Kobrat nousi kuitenkin Korisliigaan, kun kaikki joukkueet eivät saaneet liigalisenssiä ja sarjaa laajennettiin 12 joukkueeseen.

– Täytyy kyllä sanoa, että HKVT koulutus on ollut erinomaisen hyvää ensimmäisten leirien ajan ja kouluttajat ovat huippusitoutuneita kouluttamaan meitä oppilaita. Larsilla on pitkä kokemus valmentajana ja keskustelujemme pohjalta uskon, että pystymme hyvään tiimityöskentelyyn valmennuksessa. Kesä näyttää keskitynkö tulevalla kaudella pelkkään valmennukseen, koska viime kausi jäi jo vaivojen takia lähes kokonaan väliin. Uuden oppiminen ja uudet haasteet tuovat kuitenkin aina kovasti intoa ja odotankin tulevaa kautta suurella mielenkiinnolla, Turja toteaa.