Ensi kauden EuroCupiin osallistuu yhteensä 24 joukkuetta.

Eurocupissa nähdään ensi kaudella joukkuetta yhdeksästä sarjasta ja yhteensä 12 maasta. Kilpailu alkaa lohkovaiheella, jossa pelataan neljässä kuuden joukkueen lohkossa. Lohkovaiheesta 16 parasta etenee jatkolohkovaiheeseen, jossa on neljä joukkuetta neljässä lohkossa. Kahdeksan parasta joukkuetta etenee puolivälieriin ja pudotuspeleihin. Pudotuspelit pelataan paras kolmesta –järjestelmällä.

EuroCupiin osallistuvat joukkueet:
Cedevita Zagreb, Partizan Belgrad, Buducnost Podgorica, Paris Levallois, ASVEL Lyon Villeurbanne, Limoges CSP, Ulm, FC Bayern München, ALBA Berlin, Hapoel Jerusalem, Trento, Reggio Emilia, Torino, Lietkabelis Panevezys, Lietuvos Rytas Vilna, Zenit Pietari, Lokomotiv Kuban Krasnodar, UNIKS Kazan, Gran Canaria Las Palmas, Andorra, Bilbao Basket, Darussafaka Istanbul, Galatasaray Istanbul sekä Bursa.