Suomen 15-vuotiaalta nähtiin hyviä pelejä Kööpenhaminan kutsuturnauksen päätöspäivänä. 15-vuotiaat pojat vaihtoivat vastustajaa ja viimeistelivät Kööpenhaminan turnauksen Islannin joukkueita vastaan. Tyttöjen Blue-joukkue sijoittui sijalle 13. Suomen White-joukkue oli turnauksen 10.

Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue ja White -joukkueet pelasivat Kööpenhaminan turnauksen päätöspäivänä Islannin joukkueita vastaan. Suomen molemmat joukkueet olisivat turnausjärjestyksen mukaan pelanneet keskenään sijoista 11–12, mutta joukkueet saivat viimeiselle päivälle islantilaiset vastustajat, koska myös Islannin Blue- ja White -joukkueet olisivat kohdanneet toisensa.

Suomen White-joukkue kohtasi ensimmäisessä ottelussa Islannin White-joukkueen. Ottelun lopputulos kirjattiin Suomelle kahden pisteen marginaalilla lukemin 79–77. Suomen ja Islannin Blue-joukkueiden kohtaamisen Islanti vei niukasti numeroin 73–67. Suomen 15-vuotiaiden poikien päävalmentaja Petka Lehtinen pitää turnausta kokonaisuutena kovana, mutta opettavaisena.

– Molemmilla joukkueilla oli päätöspeleissä hyvä peli-ilme. Ilahduttavaa oli erityisesti pelaaminen puoliajan jälkeen, kun molemmat joukkueet paransivat tasoaan. Peli alkoi näyttää kunnolla suomalaiselta maajoukkuekoripallolta.

– Turnaus oli kokonaisuutena hyvin opettavainen. Olemme selkeästi päässeet askeleita eteenpäin oikealle suunnalle, Lehtinen toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Suomen tytöille päätöspäivältä voitto ja tappio

Suomen tyttöjen 15-vuotiaiden tyttöjen joukkueet viimeistelivät Kööpenhaminan kutsuturnauksen Islantia ja Alankomaita vastaan. Suomen Blue-joukkue kaatoi Islannin Blue-tiimin lukemin 74–44 taistelussa sijasta 13. Suomen White-joukkue sijoittui turnauksessa sijalle 10. joukkueen kaatuessa Alankomaiden käsittelyssä niukasti lukemin 49–42. 15-vuotiaiden tyttöjen päävalmentaja Sami Toiviainen näki turnauksen päätöspeleissä paljon hyvää.

– Kaksi hyvää peliä. Blue-joukkueen peli oli kokonaisuutena paras. Vastustaja ei ollut niin huono miltä piste-ero näytti. Meille osui useampi onnistuja yhteen peliin. Pallon liikuttaminen ja kentän juokseminen toimivat hyvin ja sen kautta voitto kasvoi isoksi.

– Whiten pelissä oli myös paljon hyviä asioita. Isoin tekijä oli se, että korin tekeminen oli jostain syystä vaikeaa. Puolustus toimi ihan hyvin. Ei vastustaja liikaa pisteillä juhlinut.

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen joukkue pääsi harjoittelemaan ennen Kööpenhaminan reissua seitsemän päivän ajan. Toiviainen pitää koko turnausta onnistuneena.

– Eniten lähdimme kehittämään pelaajia, jokaista yksilöä. Pelin perusrakenteessa piti näkyä, mitä on seitsemässä päivässä opittu. Turnaus oli meille oppitunti pelaajista, missä he menevät, mitä osaavat ja mihin pitäisi kiinnittää huomiota.