Uuteen Korisliigakauteen valmistautuva Salon Vilpas on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisosastolla. Vilppaan koria tulee suojelemaan 206-senttinen Aaron Jones, joka on viime kauden hopeamitalisti Bulgarian pääsarjasta ja Balkanin liigan mestari BC Beroen paidassa.

Alabamasta kotoisin oleva 103-kiloinen ”AJ” on pelannut kaksi kautta ammattilaisena Euroopassa. Mississippin yliopistossa vietettyjen neljän vuoden jälkeen miehen tie vei Saksan ProA:han, Rhein Stars Kölnin riveihin. Siellä pelit sujuivat 11.5 pisteen ja 7.2 levypallon keskiarvoilla. Torjuntoja ulottuva Jones tehtaili 1.9 per ottelu ja hänet valittiin sarjan vuoden puolustuspelaajaksi.

Viime kaudella 24-vuotias amerikkalainen pelasi Bulgarian liigaa BC Beroessa ja kausi päättyi hopeamitaliin ja Bulgarian cupin voittoon. Mestaruuden voittanut Lukoil oli finaalisarjassa parempi voitoin 3-1 ja Jonesin tehot olivat 12.5/7.7/1.5 torjuntaa. BC Beroe pelasi myös Balkanin liigaa, jonka mestaruuden se voitti. Balkanin liigassa syntyi tulosta tehoin 13.1/6.2/1.2 torjuntaa. Jonesin valtteja koriksessa on ulottuvuus, sillä syliväliä löytyy 218 cm ja ponnistusvoimaa lähes metrin verran.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo on tyytyväinen jenkkiavaukseen.

– Etsimme vitospaikalle pelaajaa, joka on riittävän pitkä, ulottuva ja atleettinen. Vitosen tehtävä meidän puolustuksessa on olla apupuolustuksen lukko, palloskriinien puolustaja ja levypallopelaaja. Hyökkäyksessä pelaajan täytyy pysyä mukana kovassa temmossa, pystyä rullaamaan nopeasti korille skriinien jälkeen ja viimeistelemään korkealta. Myös hyökkäyslevypallopelaaminen on tärkeää. Videoita katseltuani ja juteltuani pitkään Aaronin entisen valmentajan Arne Woltmannin kanssa uskon, että ”AJ” täyttää nämä kriteerit, toteaa Iisalo Vilppaan tiedotteessa.