USA nimitti uuden päävalmentajan MM-karsintoihin – yli vuosikymmen sivussa valmennustöistä

© Kuva: Getty Images

USA:n koripallomaajoukkue on nimittänyt uuden päävalmentajan MM-karsintoihin. Hallitsevaa maailmanmestaria luotsaa karsinnoissa Jeff Van Gundy.

MM-karsintajärjestelmä muuttuu jatkossa eikä karsinnoissa nähdä mukana NBA-pelaajia. Tämä tarkoittaa sitä, että Gundy joutuu keräämään joukkueensa NBA:n kehitysliiga, D-liigan, sekä ulkomailla pelaavista pelaajista. Mikäli USA selviytyy MM-kisoihin, ottaa joukkueen päävalmentajavastuun Gregg Popovich.

Van Gundy on pitkän linjan NBA-valmentaja ja hänellä on yhteensä 11 kauden ura takanaan. Hänen edellinen päävalmentajapestinsä on tosin niinkin kaukaa kuin vuodelta 2007, kun hän valmensi Houston Rocketsia. Sen jälkeen hän on toiminut muun muassa ESPN:n asiantuntijana.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.