Koripallon EM-kilpailut alkavat Helsingissä 31.8. Susijengi on saanut aiemmissa arvokisoissa taakseen matkaavien fanien lauman, mutta nyt pelit pelataan kotitantereella.

Suomen apuvalmentaja Lassi Tuovi uskoo elo-syyskuun vaihteessa Helsingissä nähtävän jotain täysin ainutlaatuista.

– Nyt olemme uudenlaisen ajan edessä. Olemme menneet koko ajan nousujohteisesti eteenpäin, mutta nyt meillä kaikilla on edessä hyppy tuntemattomaan. Emme tiedä mitä tulee tapahtumaan. Hype on noussut kovaksi, mutta se mihin hype kasvaa, kukaan ei ole ennen kokenut sellaista.

– Maaottelut kotimaassa ovat olleet ainutlaatuisia tapahtumia ja nyt niitä päästään pelaamaan joka päivä. Kirsikkana kakun päällä olisi jatkopelit sitten vanhassa kotikaupungissani ja kotihallissani. Tässä on tänä kesänä uudenlaista jännitystä, hehkuttaa Tuovi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ennen EM-kilpailuja Suomi pelaa kahdeksan kovaa harjoitusottelua ollakseen mahdollisimman valmis pallon noustessa ilmaan 31.8. Ranskaa vastaan. Susijengin harjoitusvastustajat on tarkkaan valittu tulevia EM-vastustajia silmällä pitäen.

– Harjoitusottelut ovat pienoiskoossa meidän lohkomme. Esimerkiksi Slovenia pelaa hyvin erilaista koripalloa kuin mikään muu joukkue. On parempi, että kohtaamme joukkueita jotka pelaavat eri tavalla ja erilaisilla taktiikoilla vastaan.

Tuovi veikkaa, että Suomen vakaan pelitavan päälle saatetaan tuoda myös hieman uusia rakennuspalikoita.

– Meillä on pelitapa mihin luotetaan ja mitä rakennetaan, mutta sen mitä tiedän Henrikistä, niin paikoilleen emme jää polkemaan. Turkkia luodaan aina vähän uudestaan ja sitä aloitettiin jo vähän viime kesänä. Valmentajat ovat olleet vähän eri paikoissa tällä kaudella ja jokaisella on varmasti uusia ajatuksia joita tuoda mukaan, ennakoi Tuovi.