Pitkäaikainen Susijengi-pelaaja Tuukka Kotti ja Helsinki Seagulls ovat tehneet kahden kauden mittaisen sopimuksen. Kotti palaa Suomeen Saksan ProA-seura Crailsheim Merlsinsissä pelatun onnistuneen kauden jälkeen.

Tuukka Kotti on 196 ottelullaan kaikkien aikojen eniten A-maaotteluita pelannut pelaaja jo ennen syksyn EM-kisoja. Seagullsiin maajoukkueen luottosentteri tuo kentälle kokoa, kokemusta ja raudanlujaa puolustuspään pelaamista.

Kotin menestyksekäs ura käynnistyi Forssasta, josta tie kulki Yhdysvaltojen Providencen huippuyliopistoon, jonka jälkeen hän on hankkinut kansainvälistä kokemusta mm. Italiasta, Ranskasta ja Saksasta. Korisliigassa Kotti on pelannut useita kausia ja palkintokaapista löytyvät jo hopea- ja pronssimitalit sekä Cup-kulta, mutta Korisliigan voitto on vielä saavuttamatta. Kotimaisessa pääsarjassa hänet on palkittu vuoden pelaajana 2010 sekä kahdesti vuoden puolustuspelaajana vuosina 2014 ja 2016.

– Paluu Suomeen ja Korisliigaan vuoden Saksan visiitin jälkeen tuntuu erittäin hyvältä. Pitkään puntaroimme perheen kanssa vielä ulkomaille lähtöä, mutta koimme Suomeen jäämisen tällä hetkellä parhaaksi vaihtoehdoksi. Seagulls on organisaationa saanut erittäin hyvän maineen ja he ovat pystyneet nousujohtoisesti viemään toimintaansa eteenpäin. On hienoa päästä auttamaan joukkuetta kentällä ja seuraa ottamaan seuraava askel helsinkiläisen koriksen kehittämisessä. Odotan innolla tulevaa kautta Seagulls-paidassa, kertoo Kotti paluustaan Korisliigaan seuran tiedotteessa.

Päävalmentaja Mikko Larkas on luonnollisesti innoissaan saadessaan Kotin joukkueeseensa.

– Olen todella tyytyväinen Tuukan kanssa tehtyyn sopimukseen. Saamme joukkueeseen kahdeksi vuodeksi erittäin hyvän ja kokeneen pelaajan. Tuukka tulee auttamaan meitä erittäin paljon molemmissa päissä kenttää, mutta erityisesti puolustuksessa hän on yksi sarjan parhaista pelaajista. Lisäksi Tuukan johtajuus ja persoona tulevat auttamaan meitä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Helsinki Seagullsilla on jo voimassa olevat sopimukset Alex Vaenerbergin, Timo Heinosen, Antti Niskasen, Ricky Waxlaxin, Jyri Eboreimen, Jesper Granlundin ja Sakari Laakson kanssa.