Pyrintö on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Lassi Kilpisen kanssa. Kilpinen täydentää Pyrinnön kotimaisen pelaajarungon.

23-vuotias Kilpinen on ollut 1A-divisioonaa pelaavan Pyrintö I- joukkueen pelinrakentaja jo neljän kauden ajan. Kilpinen on harjoitellut miesten Korisliiga-joukkueen mukana ja pelannut Korisliigassa kahdella kaudella yksittäisiä otteluita. 1A-divisioonassa Kilpinen pelasi tehoilla 28:34 min/10,2 pist/4,2 lev/4,5 syöttöä.

Korisliiga-paikkakunnilla hänet muistetaan Pyynikin lisäksi varmasti Salossa, jossa mies ratkaisi viime kaudella kahden jatkoajan trillerin Pyrinnölle hakemalla kovia hyökkäyslevypalloja, viimeistelemällä ja syöttämällä tärkeät voittokorit.

– Lassi tulee haastamaan takamiesosastolla meidän kokeneemmat pelaajat, sanoo Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen seuran tiedotteessa.

– Näen Lassissa paljon pointille tarvittavia asioita eli syöttötaidon, pelinlukemisen ja puolustuksellisesti riittävän nopeat jalat ja vahvan kropan. Näillä avuilla Lassilla on kaikki mahdollisuudet lyödä itsensä läpi Korisliigassa ensi kaudella, Toiviainen uskoo.

– Kiva jatkaa pelaamista kotikaupungissa. Opiskelut jatkuvat Tampereella, joten Pyrintö oli sikälikin luonteva valinta, sanoo Lassi Kilpinen.

– Pääsin viime kaudella haistelemaan Korisliigaa ja siellä pelaaminen tuntui oikein mukavalta. Olen jutellut Samin (Toiviainen) kanssa. Keskustelusta tuli hyvä mieli, kun kuulin että minulle on joukkueessa selkeä rooli, sanoo Lassi.

Pyrinnöllä on nyt 6 sopimusta kotimaisten pelaajien kanssa (Antero Lehto, Petri Heinonen, Osku Heinonen, Joonas Caven, Lassi Kilpinen ja Topias Palmi). Joukkue täydentyy neljällä ulkomaalaisvahvistuksella joista kuullaan ensimmäisiä uutisia jo lähipäivinä.

– Meillä on hieno, nykykoriksessa aika harvinainen tilanne, että koko kotimainen miehistömme on seuran omia kasvatteja, myhäilee päävalmentaja Toiviainen.

– Pyrinnön linja on tunnetusti aina ollut, että edustusjoukkueessa pitää olla myös seuran omia kasvatteja, mutta se, että he kaikki ovat omia, se ei ollut itsetarkoitus, naurahtaa Toiviainen.