18-vuotiaat pojat voittivat tiukasti kahdella pisteellä Kreikan.

Italiassa järjestettävässä 18-vuotiaiden poikien turnauksessa Suomi voitti dramaattisten hetkien jälkeen Kreikan 71-69 (40-43). Tiukassa väännössä molempien joukkueiden pelaajat esittelivät kovia henkilökohtaisia suorituksia, joiden myötä kalkkiviivoilla ottelu sai arvoisensa lopun.

Viimeisellä minuutilla tilanteessa 68-69 Tomas Pihlajamäki heitti ohitse, mutta riensi oman levypallonsa perään kiistapallon arvoisesti. Päätyrajakuviosta pallo pelattiin jälleen Pihlajamäelle, joka upotti kolmosen kreikkalaisten häirinnästä huolimatta. Kreikalle jäi vielä kaksi sekuntia aikaa kavennukseen, mutta Suomen puolustus piti huolen, että kreikkalaiset eivät saaneet kunnollista heittoa ilmaan.

– Aloitimme hyvin, mutta Kreikka pääsi johtoon puoliajalle. Teroitimme toiselle puoliajalle meille tärkeitä asioita eli aktiivista puolustusta, pallon painetta ja syöttölinjojen ylipelaamista, mikä hyydytti Kreikan hyökkäystä, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen pisterikkaimmat olivat Pihlajamäki (14 pistettä), Miika Heinonen (15), Ville Tahvanainen (14) ja Mikael Jantunen (12). Vaihtopenkiltä Benjamin Vanninen (2), Eetu Villa (4) ja Tuomo Antikainen (3) toivat arvokasta lisäenergiaa puolustukseen.

Ottelusta ei ole pisteitä tarkempia tilastotietoja.