© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen 20-vuotiaille toinen tappio EM-kisoissa – ”Pää ei ollut enää mukana”

20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi toisen peräkkäisen pelinsä alkulohkossa, kun Belgia oli vahvempi loppulukemin 76-64 (36-29). Suomi vajosi taakse heikon toisen neljänneksen aikana, jonka Belgia vei 16-9.

– Tuntui siltä, että pää ei ollut enää mukana. Jaksamista ja halua oli, mutta keskittyminen yksityiskohtiin ei ollut sillä tasolla, kun pitäisi. Se näkyi passiivisuutena puolustuksessa ja hyökkäyksessä tyydyimme liian helposti hyppyheittoihin, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kolmannen jakso alussa siirryimme erilaiseen palloskriinipuolustukseen, joka herätti jalat ja pääsimme enemmän syöttölinjoille ja sitä kautta nopeisiin. Viimeistely ei riittänyt siihen, että olisimme pystyneet oikeasti haastamaan.

– Belgia oli tehnyt hyvää työtä vapaapäivänään ja otti meidän vahvuuksia pois.

Suomen kärkinimiin Belgiaa vastaan kuuluivat tasaisesti kolme peliä esiintynyt Henri Kantonen (13/8) ja Lassi Nikkarinen (16/3/4 syöttöä). Kokonaisuudessaan Suomi heitti kehnosti: kakkoset 13/37 (32,4%) ja kolmoset 7/29 (24,1%).

Suomi kohtaa kahden lepopäivän jälkeen Valko-Venäjän keskiviikkona 19.7. alkulohkon viimeisessä ottelussa.

Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote