Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue päätti Romanian Oradeassa pidettävien B-divisioonan EM-kisojen alkulohkonsa voittoon, kun Sudenpennut tyylitteli ylivoimaisen voiton Valko-Venäjästä 113-68 (45-31). Suomi sijoittui A-alkulohkossa kolmanneksi ja pelaa sijoista 9-16.

Avausneljänneksen jälkeen Suomi keräsi kaksinumeroisen johdon ja myllytti eron selkeisiin lukemiin puoliajan jälkeen. Pukukoppitauon jälkeen Sudenpennut vei kolmannen neljänneksen 31-17 ja ilotteli murskalukemat latomalla päätösneljänneksellä taululle 37-20 oivalla hyökkäyspelaamisella.

– Aloitimme turnauksen kolmella peräkkäisellä pelillä, joista kolmantena henkinen pääoma ei riittänyt. Nyt pääsimme viettämään kaksi välipäivää, joista toisen käytimme punttisalilla ja toisen erinomaiseen tunnin korisharjoitukseen, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Se heijastui heti tähän peliin. Aggressiivisuus oli samalla tasolla kuin ensimmäisessä ja toisessa pelissä.

Suomi onnistui laajalta rintamalta, kun kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Matias Suvanto (17/4), Lassi Nikkarinen (13/0), Lasse Gummerus (12/5), Hannes Pöllä (12/6), Edon Maxhuni (11/4) ja Henri Kantonen (10/2). Lisäksi Eero Innamaa (5/1) ja Valtteri Leppänen (9/3) toivat lisäleveyttä vaihtopenkiltä.

Suomi pelaa seuraavan kerran perjantaina 21.7. kello 14:00 Slovakiaa vastaan.

– Tarkoituksena on pitää sama aggressiivisuuden taso loppupelien ajan ja pyrkiä voittamaan jäljellä olevat kolme ottelua.

Ottelutilastot